Έρευνα: Πόσοι κάτοχοι iPhone χρησιμοποιούν την υπηρεσία Apple Pay;

Έρευνα: Πόσοι κάτοχοι iPhone χρησιμοποιούν την υπηρεσία Apple Pay;
ired.gr

Τη δυναμική της συνεχίζει να επιδεικνύει η υπηρεσία mobile πληρωμών της Apple, η Apple Pay, η οποία αναπτύσσεται διαρκώς και ξεχωρίζει, πλέον, σαν σημαντικός παίκτης στο συγκεκριμένο πεδίο. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία Loop Ventures, το 43% όλων των χρηστών iPhone σε παγκόσμια κλίμακα, έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία στις συσκευές τους.

Διαβάστε επίσης: Σε άλλες δυο χώρες (όχι ακόμα στην Ελλάδα) ξεκίνησε η Apple Pay

Ένα σημαντικό συστατικό στοιχείο του συνεχώς αυξανόμενου τομέα των Υπηρεσιών (Services) της Apple, είναι η Apple Pay, η οποία αυξάνει τη δημοφιλία της, καθώς ολοένα και περισσότερες χώρες ξεκινούν να την υποστηρίζουν. Μάλιστα, με βάση τα στοιχεία που παρείχε η Apple στην τελευταία ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων και επεξεργάστηκε η Loop Ventures, οι υφιστάμενοι χρήστες της υπηρεσίας είναι εκείνοι που την καθιστούν περισσότερο δημοφιλή.

Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποίησε η Loop Ventures, καθώς και στοιχεία από την αύξηση των συναλλαγών, τις τοποθεσίες χωρών και data από τις τράπεζες, εκτιμάται ότι το 43% των παγκόσμιων χρηστών iPhone έχουν ενεργοποιήσει την Apple Pay για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018, σε σύγκριση με το 36% του Σεπτεμβρίου και το 20% για το τρίμηνο που προηγήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017.

Και αν υπολογίσουμε τα στοιχεία της Apple, σύμφωνα με τα οποία η εγκατεστημένη βάση iPhone έχει αγγίξει τις 900 εκατομμύρια συσκευές, τότε εξάγεται το συμπέρασμα πως υπάρχουν 383 εκατομμύρια χρήστες Apple Pay. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά 21% σε διαδοχικά τρίμηνα και 123% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Loop Ventures.

Στο μεταξύ, χρησιμοποιώντας τον αριθμό των ενεργών χωρών και τις περιπτώσεις χρήσης σε κάθε αγορά, η Loup Ventures εκτιμά επίσης ότι μόνο το 12% των χρηστών της Apple Pay έχει τη βάση του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ το 21% των iPhones που χρησιμοποιούν την υπηρεσία, το κάνουν για την αγορά προϊόντων. Ακόμη, εκτιμάται ότι το 24% των Αμερικανών χρηστών του iPhone έχουν δοκιμάσει την Apple Pay, ενώ το 47% των διεθνών χρηστών έχουν πράξει το ίδιο.

Διαβάστε επίσης: Ξεκάθαρος ηγέτης στην αγορά των smartwatches το Apple Watch

"Αν και πιστεύουμε ότι κάτι λιγότερο από το μισό των παγκόσμιων ιδιοκτητών iPhone χρησιμοποιούν την Apple Pay, ο αριθμός αυτός θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς περισσότεροι λιανέμποροι, πανεπιστήμια, δήμοι και συστήματα δημόσιων συγκοινωνιών επιτρέπουν τις ανέπαφες πληρωμές και οι άνθρωποι αρχίζουν να σκέφτονται το smartphone τους σαν το πορτοφόλι τους" αναφέρει η Loop Ventures.

Γενικά, η Apple Pay ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 2014 και αρχικά προσέφερε υποστήριξη σε μια μικρή ομάδα τραπεζών και εταιρειών πιστωτικών καρτών. Σήμερα, είναι προσβάσιμη σε 35 χώρες και εδάφη, ενώ την περιμένουμε και στην Ελλάδα...