Νέα πατέντα για τη θήκη ασύρματης φόρτισης των AirPods

Νέα πατέντα για τη θήκη ασύρματης φόρτισης των AirPods
ired.gr

Μία μελλοντική έκδοση της θήκης ασύρματης φόρτισης των AirPods (που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην αγορά) ενδέχεται να μην απαιτεί από τους χρήστες να την τοποθετήσουν σε συγκεκριμένο σημείο της βάσης ασύρματης φόρτισης για να λάβει ηλεκτρική ισχύ, καθώς η Apple προτείνει ένα σύστημα όπου η θήκη θα μπορούσε να τοποθετηθεί σχεδόν σε οποιαδήποτε θέση πάνω σε μια βάση τύπου AirPower και να φορτίζεται επαγωγικά.

Ένα από τα προβλήματα με τα τρέχοντα συστήματα ασύρματης φόρτισης είναι ότι απαιτούν ακριβή ευθυγράμμιση μεταξύ των πηνίων φόρτισης της βάσης και της συσκευής λήψης ισχύος, προκειμένου να μεταφερθεί η ισχύς αυτή. Εάν τα δύο στοιχεία δεν είναι ευθυγραμμισμένα, η μεταφορά ισχύος μπορεί να διαρκέσει περισσότερο ή και να μην πραγματοποιηθεί.

Διαβάστε επίσης: AirPods και Air Power στο πρώτο εξάμηνο - Στην αναμονή για το iPad mini 5

Σε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που εξασφάλισε Apple και δημοσιεύθηκε από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών με τίτλο "Επαγωγικά επαναφορτιζόμενη θήκη για earbuds", η τεχνολογική εταιρεία προτείνει μια μέθοδο που θα επιτρέπει την αποδοτικότερη φόρτιση σε μια βάση πολλαπλών πηνίων και ανεξάρτητα από το σημεό στο οποίο θα τοποθετηθεί η θήκη.

Στην περιγραφή της διαδικασίας, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple χρησιμοποιεί εικόνες από ένα mat φόρτισης, που θυμίζει την αναμενόμενη βάση AirPower και η οποία είναι εξοπλισμένη με πολλαπλά μικρά πηνία, καθώς και την θήκη ασύρματης φόρτισης των AirPods. Η θήκη φαίνεται πως διαθέτει δυο μικρά πηνία στη βάση της, ώστε να επιτυγχάνει την καλύτερη δυνατή σύνδεση με τη βάση. Επιπλέον, η πατέντα παρουσιάζει και μια δεύτερη έκδοση της θήκης, που χρησιμοποιεί δύο μακρύτερα πηνία τοποθετημένα στα πλαϊνά της τοιχώματα, τα οποία καλύπτουν σχεδόν όλο το μήκος της.

Σε μια άλλη, πιο ξεκάθαρη εικόνα, η Apple εμφανίζει την AirPower με συνολικά 16 πηνία φόρτισης, που κατανέμονται σε τρεις σειρές σε όλο το μήκος της. Με το προτεινόμενο σύστημα διπλών πηνίων στη θήκη, η Apple θεωρεί ότι δεν θα παίζει ιδιαίτερο ρόλο αν η θήκη τοποθετείται σωστά ή υπό γωνία σε ολόκληρη την επιφάνεια της βάσης και θα αρκούσε έστω και το ένα πηνίο να βρίσκεται σε ικανοποιητική θέση ως προς τη βάση για να επιτευχθεί η φόρτιση.

Διαβάστε επίσης: Μέσα στα απόλυτα "viral" της Apple τα AirPods από πλευράς πωλήσεων!

Η Apple αρχειοθετεί πολυάριθμες ευρεσιτεχνίες σε εβδομαδιαία βάση, αλλά ενώ το περιεχόμενο των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και των εφαρμογών αποκαλύπτει αρκετούς τομείς ενδιαφέροντος για την εταιρεία, δεν είναι εγγυημένη η εμφάνιση των προτάσεων αυτών σε ένα μελλοντικό προϊόν ή υπηρεσία.

Η Apple αναμένεται επί του παρόντος να κυκλοφορήσει την θήκη ασύρματης φόρτισης των AirPods και μια έκδοση της AirPower σε κάποια στιγμή μέσα στο 2019, σύμφωνα με τις υπάρχουσες διαρροές από προμηθευτές.