Στα 1.980 δολάρια το Samsung Galaxy Fold που παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα!

Στα 1.980 δολάρια το Samsung Galaxy Fold που παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα!
ired.gr

Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung, για το οποίο τόσα είχαμε διαβάσει το προηγούμενο διάστημα, έγινε τελικά πραγματικότητα την Τετάρτη, στο μεγάλο unpacked event που πραγματοποίησε ο κορεάτικος τεχνολογικός κολοσσός στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με τη Samsung, η συσκευή θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Απρίλιο, θα υποστηρίζει με τα δίκτυα νέας γενιάς 5G και θα κοστίσει περίπου 2.000 δολάρια (1.980 για την ακρίβεια)!

Το νέο Galaxy Fold της Samsung (πέσαμε μέσα και στην ονομασία που αναφέραμε σε προηγούμενες διαρροές), θα κυκλοφορήσει στις 26 Απριλίου, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, ενώ θα έχει οθόνη βασική 4,6 ιντσών (11,7 εκ.), που θα γίνεται 7,3 ίντσες (18,5 εκ.), όταν η συσκευή θα "ξετυλίγεται".

Η συσκευή "εισέρχεται σε νέο έδαφος και απαντά σε εκείνους που ανέφεραν ότι όλα όσα μπορούν να γίνουν, έχουν ήδη γίνει", δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της Samsung Electronics, ο DJ Koh κατά την παρουσίαση.

Η συσκευή θα μπορούσε να βοηθήσει τη Samsung, να ενισχύσει τον ανταγωνισμό απέναντι σε αντιπάλους όπως η Apple Inc και η Huawei Technologies Co της Κίνας, με την τελευταία να ενισχύει τα μερίδια αγοράς της το 2018, σε μια χρονιά που η κινέζικη οικονομία αντιμετώπισε δυσκολίες.

Η Samsung εισήγαγε επίσης διάφορα αξεσουάρ για να ανταγωνιστεί την Apple, συμπεριλαμβανομένου ενός ζεύγους ασύρματων ακουστικών που ονομάζονται Galaxy Buds. Τα ακουστικά υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση, ένα χαρακτηριστικό που η Apple έχει υποσχεθεί να ενσωματώσει στα AirPods αλλά δεν το έχει κάνει μέχρι στιγμής (βρίσκεται ακόμα σε επίπεδο... πατέντας).

Η Samsung δήλωσε επίσης ότι τα νέα της τηλέφωνα Galaxy θα είναι σε θέση να φορτίζουν ασύρματα τα ακουστικά και τα νέα smartwatch της, με την εφαρμογή των αξεσουάρ στο πίσω μέρος των τηλεφώνων.

Η Samsung δήλωσε, επίσης, ότι συνεργάστηκε με το Facebook Inc, τη Google Alphabet Inc. και τη Microsoft Corp για να δημιουργήσουν ειδικές εκδόσεις των δημοφιλών εφαρμογών τους για να ταιριάζουν στη νέα οθόνη του Galaxy Fold. Για παράδειγμα, το αναδιπλούμενο τηλέφωνο διαθέτει ένα χαρακτηριστικό, που επιτρέπει στους χρήστες να διαβάσουν μια ανάρτηση στο Facebook, ξεδιπλώνοντας το τηλέφωνο.

Επιπλέον, η Samsung δήλωσε ότι έχει εργαστεί πάνω σε νέες διαδικασίες κατασκευής για την άρθρωση του τηλεφώνου και την αναδιπλούμενη οθόνη, ώστε να αντέξει χωρίς προβλήματα εκατοντάδες χιλιάδες ανοίγματα και κλεισίματα.

Η σύνοψη των χαρακτηριστικών του Samsung Galaxy Fold

- Οθόνη 4.6" (1960 x 840, 21:9) / 7.3" (2152 x 1536)
- Επεξεργαστής octa-core 7nm
- Μνήμη RAM 12GB
- Αποθηκευτικός χώρος 512GB UFS 3.0

- Triple κάμερα
12MP f/1.5-2.4 με φακό 77°, Dual Aperture, Dual Pixel O.I.S.
16MP f/2.2 με φακό 123° (fixed-focus)
12MP f/2.4 με φακό 45°, ΑF, O.I.S.

- Dual κάμερα
10MP f/1.9 Dual Pixel AF (4K video) με λειτουργία αναγνώρισης προσώπου
8MP f/2.2 Live Focus, Dual Pixel AF

- Single κάμερα 10MP f/2.2 Dual Pixel AF

- Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλάι
- WiFi 802.11ac, Bluetooth 5.0, NFC, GPS/GLONASS, 4G LTE, 5G επιλογή
- Λειτουργικό σύστημα Android 9.0 Pie με One UI
- Διπλή μπαταρία 4380mAh
- Υποδοχή USB Type-C