Κυκλοφόρησε η τρίτη public beta του update iOS 12.2 - Τι περιλαμβάνει

Κυκλοφόρησε η τρίτη public beta του update iOS 12.2 - Τι περιλαμβάνει
ired.gr

Αφού την κυκλοφόρησε πρώτα για τους προγραμματιστές, η Apple λάνσαρε πριν μερικές ώρες την τρίτη δοκιμαστική (beta) έκδοση του iOS 12.2 και για τους απλούς χρήστες κι ενώ έχουν περάσει δυο εβδομάδες μετά το λανσάρισμα της δεύτερης beta του συγκεκριμένου update.

Οι beta testers που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα δοκιμών beta της Apple θα λάβουν την δοκιμαστική έκδοση του iOS 12.2 over-the-air, μετά την εγκατάσταση του κατάλληλου πιστοποιητικού σε μια συσκευή iOS (iPhone ή iPad). Επιπλέον, οι απλοί χρήστες που θέλουν να κάνουν λήψη της νέας έκδοσης beta, μπορούν να το κάνουν μετά την εγγραφή τους στο πρόγραμμα beta, το οποίο δίνει πρόσβαση σε iOS, macOS και tvOS betas.

Η ενημέρωση του iOS 12.2 επεκτείνει για πρώτη φορά την υπηρεσία Apple News στον Καναδά, ενώ οι Καναδοί χρήστες iPhone και iPad μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ειδησεογραφικά δρώμενα στα αγγλικά, τα γαλλικά ή και στις δυο γλώσσες. Επιπλέον, εισάγει την υποδομή για υποστήριξη του AirPlay 2 και του HomeKit σε τηλεοράσεις τρίτων κατασκευαστών, ένα χαρακτηριστικό που ανακοινώθηκε στις αρχές Ιανουαρίου, τόσο από την Apple, όσο και από εταιρείες όπως η Samsung, η Sony και η LG.

Η εφαρμογή του TV Remote στο Κέντρο Ελέγχου έχει επανασχεδιαστεί για να καλύπτει το σύνολο της οθόνης ενός iPhone (με περαιτέρω στοιχεία που εισήχθησαν στην τρίτη beta), ενώ υπάρχουν μικρές αλλαγές στην εφαρμογή Wallet με βελτιωμένο περιβάλλον εργασίας και νέα εμφάνιση για την Apple Pay Cash. Επιπλέον, έχουν γίνει αλλαγές στο Safari με προειδοποιήσεις σχετικά με τους μη ασφαλείς ιστότοπους, ενώ υπάρχει και μια ρύθμιση για τον ορισμό Downtime σε εφαρμογές που χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση.

Η Apple βελτιώνει, επίσης, το απόρρητο του Safari στο iOS 12.2 μέσω της νέας επιλογής Motion & Orientation που βρίσκεται μετά τη διαδρομή Settings -> Safari -> Privacy & Security. Η ρύθμιση πρέπει να είναι ενεργοποιημένη, ώστε να επιτρέπει στους ιστότοπους να εμφανίζουν περιεχόμενο που βασίζεται σε δεδομένα κίνησης από το επιταχυνσιόμετρο και το γυροσκόπιο στο iPhone και το iPad.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν νέα Animoji, συμπεριλαμβανομένου ενός αγριόχοιρου, ενός καρχαρία, μιας καμηλοπάρδαλης και μιας κουκουβάγιας. Το Animoji μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα από την εφαρμογή Μηνυμάτων και το FaceTime.

Η τρίτη beta αναβαθμίζει το Remote Control στο Κέντρο Ελέγχου με πιο σκοτεινή διεπαφή, αλλάζει το λογότυπο της εφαρμογής Apple News, τροποποιεί την οθόνη Πληροφορίες (About) και περιλαμβάνει μια νέα λειτουργία που θα προσφέρει προτάσεις Siri μέσω του Today at Apple του Apple Store. Επιπλέον, επιδιορθώνει το σφάλμα στο Group FaceTime και επανενεργοποιεί το Group FaceTime για τους beta χρήστες, ενώ επιδιορθώνει και το ενοχλητικό σφάλμα της οθόνης κλειδώματος, που αντικαθιστούσε την ημερομηνία με τη φόρτιση της μπαταρίας!