Παρουσιάστηκαν τα χαρακτηριστικά και τα πρώτα αποτελέσματα των τεστ για το Χiaomi Mi 9!

Παρουσιάστηκαν τα χαρακτηριστικά και τα πρώτα αποτελέσματα των τεστ για το Χiaomi Mi 9!
ired.gr

H πρώτη ναυαρχίδα της Χiaomi για φέτος είναι γεγονός, με το Mi 9 να κάνει στομφώδη εμφάνιση, δεδομένων των χαρακτηριστικών και της τιμής του.
Oκτώ μήνες μετά την κυκλοφορία του προκατόχου του, Mi 8, το νεότερο μοντέλο έχει βελτιωθεί σχεδόν σε όλους τους τομείς λειτουργικά, ενώ δέχτηκε και ένα ρετουσάρισμα εξωτερικά, παραμένοντας στο ίδιο επιθετικό τιμολογιακό πλαίσιο, ξεκινώντας στα 515 δολλάρια. Φυσικά, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι τιμές στη χώρα μας, αλλά το πιθανότερο είναι να μην υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά αναλογικά με την αμερικανική που ανακοινώθηκε.

Όπως και να’χει, έχουμε να κάνουμε με μια φοβερή τιμή αναλογικά με τα χαρακτηριστικά της συσκευής, και τις τιμολογιακές πολιτικές που ακολουθούν οι άλλες εταιρίες στις ναυαρχίδες τους, και σε αντίστοιχου βεληνεκούς δικές τους κυκλοφορίες γενικότερα.

Το Mi 9 είναι απ’τις πρώτες συσκευές οι οποίες χρησιμοποιούν το τελευταίο chipset που κυκλοφόρησε η Qualcomm, το Snapdragon 855, το οποίο προσφέρει μεγάλες διαφορές στην απόδοση σε σχέση με το, ήδη πολύ δυνατό, 845. Οι οκτώ πυρήνες της συσκευής (όλοι Kryo 485, 2 χρονισμένοι στα 2.85GHz, δύο στα 2.42GHz, και οι υπόλοιποι τέσσερις στα 1.8GHz, κάτι το οποίο καθιστά τη συσκευή μια από τις γρηγορότερες στην αγορά!

Εμφανισιακά, η Xiaomi έκανε τον χρωματισμό του κινητού της να αλλάζει σταδιακά με βάση διάφορες αποχρώσεις του μπλέ, ανάλογα με το πως πέφτει το φως στην επιφάνειά του, πολύ παρόμοιο με τον χρωματισμό που έχει παρουσιάσει και η Huawei σε δικές της συσκευές. Πέραν αυτού, θα υπάρχουν άλλες 3 εκδόσεις, σε απλό μπλε ή μαύρο χρώμα, όπως επίσης και μια περιορισμένη έκδοση με διαφανές καπάκι.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei παρουσιάζει τα P30 και P30 Pro!

Όσον αφορά την οθόνη του κινητού, το Mi 9 είναι εξοπλισμένο με μια οθόνη FHD+ ΑMOLED 6.39 ιντσών της Samsung, με την μπροστινή κάμερα να “ξεπροβάλλει” σε σχηματισμό waterdrop, με τον αισθητήρα του δακτυλικού αποτυπώματος να βρίσκεται, πλέον, μέσα στην οθόνη. Σε επίπεδο προστασίας, η οθόνη καλύπτεται από μια στρώση Gorilla Glass 6.

Το Μi 9 θα φιλοξενεί τρεις κάμερες, με την κύρια στα 48MP, την δεύτερη με τον ευρυγώνιο φακό στα 16MP, και την τρίτη στα 12MP. Στο μπροστινό μέρος, θα υπάρχει μια κάμερα στα 24MP και HDR.

Να αναφερθεί πως στο τεστ DxOMark, οι δηλώσεις της Xiaomi για το νέο της μοντέλο, και το ότι τραβάει καλύτερες φωτογραφίες από το iPhone XS Max…επιβεβαιώθηκαν! Το Mi 9 έλαβε 107 βαθμούς στην κλίμακα που χρησιμοποιεί η εταιρία, αφήνοντας πίσω του το Galaxy Note 9 στους 103 και το Gοogle Pixel 3 στους 101. Αναφέρεται πως το φλας είναι το καλύτερο που έχει υπάρξει σε κινητό τηλέφωνο, και ειδική μνεία έγινε στο εξαιρετικό του portrait mode.

Φοβερά σχόλια απέσπασε και ο τομέας του βίντεο, μιας και λέγεται από την εταιρία πως το Mi 9 είναι το καλύτερο που έχει δοκιμαστεί μέχρι σήμερα, με 4Κ ανάλυση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους το ίδιο ικανά, ανεξαρτήτως φωτισμού, με ένα πολύ καλό σταθεροποιητή εικόνας.

Διαβάστε επίσης: “Διέρρευσαν” τα νέα περιφερειακά της Samsung!

Κατ’επιλογή του χρήστη, θα υπάρχει μια λειτουργία για τους λάτρεις των παιχνιδιών, το οποίο θα λέγεται Game Turbo, και θα ξεκινάει αυτόματα κάθε φορά που ο χρήστης θα ανοίγει ένα παιχνίδι, επιτρέποντας στη συσκευή να διατηρεί την μέγιστη δυνατή απόδοση, οδηγώντας σε υψηλότερα framerates κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών.

Στον τομέα της μπαταρίας, η Χiaomi έφερε την ασύρματη φόρτιση πέρυσι στις συσκευές της, και το Mi 9 πρόκειται να υποστηρίζει wireless fast charging, με ισχύ μέχρι και 20W, και παραδοσιακή φόρτιση με καλώδιο στα 27W, με την μπαταρία της συσκευής να είναι στα 3500 mAh.

Μένει να δούμε τώρα την απόδοση του κινητού και στην πράξη, μιας και στα χαρτιά φαίνεται πραγματικά πανίσχυρο…