Στα σκαριά αναδιπλούμενο κινητό το οποίο μετατρέπεται και σε smartwatch!

Στα σκαριά αναδιπλούμενο κινητό το οποίο μετατρέπεται και σε smartwatch!
ired.gr

Ακόμη δεν είδαμε καλά καλά τις αναδιπλούμενες συσκευές, έχουμε ήδη σχέδια και για πιο θεαματικά μοντέλα…

Η κινεζική εταιρία TCL, η οποία ειδικεύεται στις τηλεοράσεις, αλλά και στα smartphones, μέσω των ΒlackBerry και Alcatel, εργάζεται πάνω σε τουλάχιστον πέντε συσκευές με αναδιπλούμενες οθόνες. Δύο smartphones, δύο tablets και ένα κινητό το οποίο μπορεί να γίνει και smartwatch.

Κάθε μία από τις συσκευές αυτές διπλώνει διαφορετικά, με το ένα εκ των tablet να διπλώνει εσωτερικά, ενώ το άλλο εξωτερικά. Τα κινητά διπλώνουν και τα δύο σε οριζόντιο επίπεδο, αντίστοιχα το ένα εσωτερικά και το άλλο εξωτερικά, ενώ η τελευταία συσκευή είναι λεπτό και ψηλό, και διπλώνει σαν ρολόι γύρω από τον καρπό.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei παρουσιάζει τα P30 και P30 Pro!

Να σημειωθεί πως κανένα από τα παραπάνω δεν έχει ίδιο σχεδιασμό με το αναδιπλούμενο κινητό της Samsung.

Φυσικά, μιλάμε ακόμη για σχέδια υπό μελέτη, τίποτα από όλα αυτά δεν είναι οριστικοποιημένο, και η εταιρία θα μπορούσε να αλλάξει, ή ακόμη και να πετάξει εντελώς όλα τα παραπάνω. Παρ’όλα αυτά, στέλεχος της εταιρίας είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα πως η TCL πρόκειται να κυκλοφορήσει την πρώτη αναδιπλούμενη συσκευή της το 2020, χωρίς να κάνει σαφές το ακριβές είδος της συσκευής στην οποία αναφέρθηκε.

Επίσης, ο γενικός διευθυντής marketing της εταιρίας, Stefan Streit, ανέφερε σε μια συνέντευξη πως δεν είναι μόνο τα smartphones τα οποία μπορούν να επωφεληθούν από την αναδιπλούμενη τεχνολογία, προσθέτοντας πως θα μπορούσαμε να δούμε το ίδιο και σε τηλεοράσεις, είδη smart home, και άλλα αξεσουάρ ή gadgets γενικότερα.

Διαβάστε επίσης: Μάλλον η Apple το σκέφτεται σοβαρά: Νέα πατέντα για ευέλικτο smartphone!

Να σημειωθεί πως οι περισσότερες εταιρίες έχουν ξεκινήσει να κινούνται στο χώρο των αναδιπλούμενων συσκευών, με την Gοοgle να έχει δώσει την υπόσχεσή της να δώσει υποστήριξη στο κομμάτι του λειτουργικού (Android) σε αυτές τις συσκευές, την Apple να έχει κατοχυρώσει ήδη σχέδια για αναδιπλούμενα κινητά, και την Samsung να παρουσιάζει, λογικά, την επόμενη εβδομάδα τα δικά της σχέδια, στην επίσημη κυκλοφορία του Galaxy S10.

Aυτή τη στιγμή, το FlexPai της Royole είναι ήδη στην αγορά, κοστίζοντας περίπου 1300 δολάρια για την έκδοση 6GB RAM / 128GB, το οποίο κλείνει σαν βιβλίο, με την οθόνη του να βρίσκεται στο εξωτερικό κομμάτι της συσκευής. Είναι θέμα χρόνου, πλέον, μέχρι να δούμε και τις προτάσεις των υπόλοιπων εταιριών…