Νέα επέκταση στον Google Chrome επιτρέπει το συγχρονισμένο browsing σε διάφορες συσκευές!

Νέα επέκταση στον Google Chrome επιτρέπει το συγχρονισμένο browsing σε διάφορες συσκευές!
ired.gr

Πριν από ένα χρόνο, η Microsoft κυκλοφόρησε τη λειτουργία Τimeline στα Windows 10, επιτρέποντας στους χρήστες του να συγχρονίζουν το browsing και το ιστορικό τους μεταξύ συσκευών που τρέχουν σε Windows 10, iOS και Android, μα μέχρι τώρα ήταν συμβατό μόνο για τον Microsoft Edge.

Πλέον, η συγκεκριμένη λειτουργία είναι διαθέσιμη και στον Google Chrome, υπό την ονομασία Web Activities, και οι χρήστες του θα είναι σε θέση να συνεχίζουν το browsing τους από όποια συσκευή τους επιθυμούν, όπως επίσης και να βλέπουν το ιστορικό τους, μέσω του Τimeline.

Παρ’όλα αυτά, υπάρχουν ανησυχίες περί ιδιωτικότητας, από τη στιγμή που το ιστορικό του χρήστη θα υπάρχει και στους servers της Microsoft. Βέβαια, από τη στιγμή που η κυκλοφορία μιας τέτοιας επέκτασης ήταν για καιρό απαίτηση από πολλούς χρήστες, αυτό σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα το θέμα του privacy δεν είναι κάτι το οποίο πρόκειται να τους σταματήσει από το να το χρησιμοποιήσουν…

Διαβάστε ακόμα: Πότε θα αποκαλυφθεί το "Netflix" της Apple;

Από την πλευρά της, η Microsoft υποσχέθηκε πως πρόκειται να συνεχίσει να υποστηρίζει και να εμπλουτίζει το Τimeline με περισσότερες λειτουργίες στο μέλλον, με τους μηχανικούς της να αναφέρουν πως ξεκίνησαν από το κομμάτι του browsing, όντας και το πιο δημοφιλές, μα δεν πρόκειται να σταματήσουν μόνο σε αυτό.

Δεν υπάρχει ακόμη κάτι αντίστοιχο και για τους χρήστες του Firefox, τουλάχιστον σε επίσημη μορφή, οπότε προς το παρόν μπορείτε να βρείτε την εν λόγω επέκταση μόνο για Εdge και Chrome…