Mobile World Congress 2019: Τι να περιμένετε;

Mobile World Congress 2019: Τι να περιμένετε;
ired.gr

MWC : Βαρκελώνη, το πρώτο μεγάλο event της (κάθε) χρονιάς, αφιερωμένο κυρίως στα κινητά τηλέφωνα, ακριβώς στα τέλη του Φλεβάρη, ταυτοχρόνως με τις ανακοινώσεις των εταιριών για τα νέα τους μοντέλα. Ιδανικό δεν ακούγεται;

Με τις πρώτες ανακοινώσεις να ξεκινάνε από τις 23 του Φλεβάρη, και την επίσημη έναρξη του event στις 25, ακολουθούν οι μεγαλύτερες παρουσιάσεις που μπορεί κανείς να περιμένει από τις εταιρίες που συμμετέχουν:

- Samsung (Galaxy S10, S10+ και S10e - 20 Φεβρουαρίου)

Το ξεχωριστό event της Samsung είναι λίγο πριν το MWC, κάτι το οποίο βέβαια δεν αναιρεί την ανυπομονησία που έχουν ήδη προκαλέσει οι επικείμενες νέες κυκλοφορίες της Κορεατικής εταιρίας. Παρ’ότι θα έχουν ήδη παρουσιαστεί, πολύ περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν και να δοκιμάσουν δια ζώσης τα νέα μοντέλα της Samsung στη Βαρκελώνη, τα οποία θα είναι οι δύο συνήθεις, πλέον, εκδόσεις των Galaxy S, δηλαδή το S10 και το μεγαλύτερο / ισχυρότερο S10+, όπως επίσης για πρώτη φορά, το απλούστερο και φθηνότερο S10e.

Xiaomi (Mi 9 και αναδιπλούμενη συσκευή - 24 Φεβρουαρίου)

Η κινεζική εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει πως η νέα της ναυαρχίδα, Mi 9, πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα για πρώτη φορά στο MWC, με τις νέες ισχυρές κάμερες και την εντυπωσιακή γυάλινη πλάτη να έχουν ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού. Επίσης, δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί και το αναδιπλούμενο τηλέφωνο, για το οποίο η Xiaomi είχε κυκλοφορήσει πριν λίγο καιρό ένα αντίστοιχο…”προκλητικό” βίντεο, δημιουργώντας ισχυρό hype για την επερχόμενη συσκευή της.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei παρουσιάζει τα P30 και P30 Pro!

Nokia (9 PureView - 24 Φεβρουαρίου)

Το επερχόμενο Nokia 9 θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την επιστροφή της σειράς PureView για τα καλά, μιας και οι φήμες το θέλουν να είναι εξοπλισμένο με 5 κάμερες! Λαμβάνοντας κανείς υπ’όψιν πως γενιά με τη γενιά τα κινητά της Nokia ανεβαίνουν και σε τιμή, αλλά και σε ποιότητα, μπορεί κανείς να περιμένει αντιδράσεις ακόμα μεγαλύτερες και απ’τις περσινές, έχοντας αφήσει φοβερές εντυπώσεις με το Nokia 8 Sirocco.

LG (G8 - 24 Φεβρουαρίου)

H έτερη…Κορεάτισσα της παρέας έχει ήδη ανακοινώσει αρκετά από τα στοιχεία του LG G8, οπότε λίγο - πολύ είναι αναμενόμενα αυτά τα οποία παρουσιάσει. Έτσι, θα έχουμε να κάνουμε κατά πάσα πιθανότητα με έναν απόγονο των G7 και V40, αναβαθμισμένο στα εξαρτήματά του, με φήμες για την ύπαρξη ανέπαφου gesture system, οι οποίες αν μη τι άλλο ακούγονται πολλά υποσχόμενες και ενδιαφέρουσες…

-  Sony (Xperia XZ4 - 25 Φεβρουαρίου)

Ο “γίγαντας” της έκθεσης ανήκει στην Sony, μιας και η νέα της ναυαρχίδα αναμένεται να κυκλοφορεί με μια οθόνη 21:9, η οποία θα είναι στις 6.5 (!) ίντσες, χωρίς, όμως, να έχει ούτε notch, ούτε και τρύπα στην οθόνη για την εμπρόσθια κάμερα…Στο πίσω μέρος, κατά πάσα πιθανότητα, θα έχουμε το πρώτο κινητό της εταιρίας με 3 κάμερες, ενώ υπάρχουν και φήμες για μια μικρότερη και φθηνότερη έκδοση του κινητού.

Διαβάστε επίσης: Στις 20 Φεβρουαρίου η παρουσίαση της νέας ναυαρχίδας της Xiaomi, Mi 9!

Επίσης, θα έχουμε και τις ανακοινώσεις για τα τις πρώτες 5G συσκευές, με την Samsung να κυκλοφορεί το S10 5G, μια τελείως διαφορετική έκδοση από τις υπόλοιπες και την LG να λανσάρει το V50, βασισμένο στο V40, κάτι το οποίο σημαίνει πως το G8 κατά πάσα πιθανότητα δεν θα κυκλοφορήσει σε 5G έκδοση.

Η OnePlus θα ανακοινώσει, λογικά, και τη δική της πρόταση στις 5G συσκευές, χωρίς να έχουμε κάποιο νεότερο, ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την Huawei, η οποία ναι μεν θα παρουσιάσει τα νέα P30 και P30 Pro σε δικό της, ξεχωριστό event, αλλά έχει κάνει αναφορές και για 5G συσκευή, αλλά και για αναδιπλούμενη.

Τέλος, και η Xiaomi θα επανακυκλοφορήσει το πρόσφατο Mi Mix 3, με καλύτερο, όμως, επεξεργαστή (Snapdragon 855), και φυσικά το αντίστοιχο 5G Modem.

Αρκετό υλικό για όλα τα γούστα, λοιπόν, με τον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιριών όλο και να μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο…προσδεθείτε και απολαύστε!