Σε άλλες δυο χώρες (όχι ακόμα στην Ελλάδα) ξεκίνησε η Apple Pay

Σε άλλες δυο χώρες (όχι ακόμα στην Ελλάδα) ξεκίνησε η Apple Pay
ired.gr

Συνεχίζεται η εξάπλωση της υπηρεσίας πληρωμών της Apple, Apple Pay, καθώς ο στόχος της εταιρείας είναι να την καταστήσει, επίσημα, διαθέσιμη σε όλο και περισσότερες χώρες του κόσμου μέσα στο 2019.

Σε αυτό το πλαίσιο, η υπηρεσία ξεκίνησε το επίσημο λανσάρισμά της τις προηγούμενες ώρες σε Τσεχία και Σαουδική Αραβία, κάτι που φημολογούνταν έντονα τις προηγούμενες ημέρες και τελικά έγινε πράξη!

Διαβάστε επίσης: Η νέα Apple κάνει σιγά - σιγά την εμφάνισή της...

Μπορεί στην αγορά της Τσεχίας να μην έχει προκύψει ακόμα σχετική ανακοίνωση από την Apple, ωστόσο πλήθος χρηστών iOS συσκευών έχουν αναφέρει με tweets και ποσταρίσματα τα social media που κατάφεραν αν καταχωρήσουν με επιτυχία τις πιστωτικές και χρεωστικές τους κάρτες στην υπηρεσία πληρωμών. Σειρά τραπεζών της ευρωπαϊκής χώρας, αλλά και εταιρείες πληρωμών, υποστηρίζουν κανονικά πλέον την Apple Pay, η οποία συνεργάζεται με τη Mastercard για το λανσάρισμά της στην Τσεχία, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και η Visa. Οι πρώτες φήμες για κυκλοφορία της Apple Pay στη συγκεκριμένη χώρα είχαν αρχίσει να ακούγονται από τον Ιανουάριο.

Στο μεταξύ, το λανσάρισμα στην Τσεχία προέκυψε λίγες ώρες μετά την είσοδο της υπηρεσίας και στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας, εκεί που υποστηρίζεται τόσο από τραπεζικά ιδρύματα, όσο και από μεγάλους λιανέμπορους, όπως οι Carrefour, McDonald's, Swarovski και Zara. Οι πρώτες πληροφορίες για το λανσάρισμα της Apple Pay στη Σαουδική Αραβία είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν από τον περσινό Οκτώβριο.

Πριν από την είσοδό της σε Τσεχία και Σαουδική Αραβία, η Apple Pay είχε ξεκινήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους χρήστες της Γερμανίας, ενώ τον Ιανουάριο ενίσχυσε τη θέση της στην Ισπανία, μέσω υποστήριξης από την HSBC.

Διαβάστε επίσης: Πιθανό το λανσάρισμα των Apple Pay και Google Pay στην Ελλάδα το 2019

Γενικά, η Apple Pay ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 2014 και αρχικά προσέφερε υποστήριξη σε μια μικρή ομάδα τραπεζών και εταιρειών πιστωτικών καρτών. Σταδιακά ξεκίνησε να αναπτύσσει τη λύση mobile πληρωμών σε διεθνές επίπεδο, με την κάλυψη σημαντικών αγορών στην Ευρώπη, την Ασία, τη Νότια Αμερική. Με την Τσεχία και τη Σαουδική Αραβία, η Apple Pay είναι προσβάσιμη σε 35 χώρες και εδάφη.

Στο περίμενε η Ελλάδα

Στην Ελλάδα δεν έχει κάνει ακόμη την εμφάνισή της, αν και έχουν κυκλοφορήσει φήμες τους τελευταίους μήνες, τόσο στον εγχώριο όσο και στον διεθνή Τύπο. Οι σημαντικότερες εξ αυτών, ανέφεραν πως οι μεγάλες ελληνικές συστημικές τράπεζες (κυρίως η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς) βρίσκονται σε συζητήσεις και αναζητούν την κατάλληλη φόρμουλα συνεργασίας για να εντάξουν την Apple Pay στις υπηρεσίες τους. Μάλιστα, ίδιες πηγές έκαναν λόγο για πιθανό λανσάρισμα της υπηρεσίας στη χώρα μας μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 (αν βρεθεί λύση στο "θέμα" του tokenization), τονίζοντας και την επιθυμία της ίδιας της Apple να επεκτείνει το εύρος κάλυψης της Apple Pay σε περισσότερες χώρες και περιφέρειες μέσα στο τρέχον έτος. Αναμένουμε...