Η νέα Apple κάνει σιγά - σιγά την εμφάνισή της...

Η νέα Apple κάνει σιγά - σιγά την εμφάνισή της...
ired.gr

Η σταδιακή στροφή του ενδιαφέροντος της Apple από τις συσκευές και το πολυδιαφημισμένο iPhone στις Υπηρεσίες, είναι κάτι που δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί, πλέον, από όποιον παρακολουθεί τις εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας.

Στο Κουπερτίνο αναζητούν νέες αξιόπιστες πηγές εσόδων, οι οποίες θα αντισταθμίσουν (έστω και εν μέρει) τις πτωτικές πωλήσεις των iPhone και πιστεύουν πως θα τις βρουν στην Υγεία, στο video streaming, στην ενημέρωση και... ποιος ξέρει που αλλού.

Διαβάστε επίσης: Τελικά, θα μπορέσει η video streaming υπηρεσία της Apple να ανταγωνιστεί το Netflix;

Σε αυτή την τάση στέκεται νέο δημοσίευμα από την έγκριση The Wall Street Journal, αναφερόμενη στις πρόσφατες, μεγάλες αλλαγές που σημειώθηκαν στην Apple σε επίπεδο ηγεσίας. Ειδικότερα, η The Wall Street Journal στέκεται στο γεγονός πως οι πρόσφατες προσλήψεις, αναχωρήσεις, προαγωγές στελεχών και αναδιαρθρώσεις τμημάτων έχουν "παγώσει" διάφορα projects, ενώ οι νέοι διευθυντές και managers επαναξιολογούν τις προτεραιότητες της εταιρείας.

Οι βασικοί λόγοι για τις μετατοπίσεις του ενδιαφέροντος, ποικίλλουν ανάλογα με το κάθε τμήμα της Apple. Αν τις δει, όμως, κάποιος συνολικά, τότε αντικατοπτρίζουν τις προσπάθειες της Apple για τη μετάβαση από μια "εταιρεία με οδηγό ανάπτυξης το iPhone" σε μια εταιρεία όπου η ροή της ανάπτυξης προέρχεται από υπηρεσίες και, δυνητικά, μετασχηματιστικές τεχνολογίες.

Στις αλλαγές που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, περιλαμβάνονται η προώθηση του John Giannandrea σε ανώτερο αντιπρόεδρο, με επίκεντρο τη μηχανική μάθηση και το AI. Μετά την προαγωγή του, ο Giannandrea αποφάσισε να μετακινήσει τον Bill Stasior, επικεφαλής της Siri, σε χαμηλότερο ρόλο στην εταιρεία. Όσον αφορά τις αναχωρήσεις σημαντικών στελεχών, η διευθύντρια λιανικής πώλησης Angela Ahrendts έφυγε πρόσφατα από την Apple, αφού πέρασε πέντε χρόνια σε αυτή. Αυτές οι τρεις σημαντικές αλλαγές έγιναν κατά τους τελευταίους δυόμισι μήνες.

Πέρα από τις αναβαθμίσεις στελεχών, η Apple προχώρησε σε περικοπή περίπου 200 θέσεων εργασίας από το project αυτόνομου οχήματος (Project Titan) και συνεχίζει να ανακατευθύνει μεγάλο μέρος των μηχανικών της πόρων της στην υπηρεσία τηλεοπτικού streaming, που θα λανσαριστεί μέσα στο 2019.

Πλέον, η Apple επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της λίστας των Υπηρεσιών που θα προσφέρει και στην ενίσχυση των χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης, θεωρώντας πως οι κινήσεις αυτές, θα ενθαρρύνουν με τις σειράς τους και τις πωλήσεις του αντίστοιχου hardware. Μάλιστα, η αντικατάσταση της ηγεσίας του Siri, δείχνει πως η εταιρεία μπορεί, επιτέλους, να κινηθεί δυναμικά για την ανάπτυξη και θεμελίωση του ψηφιακού της βοηθού, που υπολείπεται του ανταγωνισμού.

Διαβάστε επίσης: Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Huawei πως προσπάθησε να αποσπάσει μυστικά (και) για το Apple Watch!

Και, φυσικά, η απόφαση της Apple να ενισχύσει τις Υπηρεσίες της και να φτιάξει, έτσι, το προφίλ της επόμενης δεκαετίας δεν είναι τυχαία. Στηρίζεται στο γεγονός πως το συγκεκριμένο τμήμα παρουσίασε έσοδα ρεκόρ στο πρώτο τρίμηνο του 2019, με αύξηση 19% σε ετήσια βάση, αγγίζοντας τα 10,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Η νέα Apple έχει ξεκινήσει σιγά-σιγά να κάνει την εμφάνισή της...