Νέο πρόβλημα στο FaceTime μετά το update iOS 12.1.4!

Νέο πρόβλημα στο FaceTime μετά το update iOS 12.1.4!
ired.gr

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Apple επιχείρησε να καλύψει με μια νέα ενημέρωση λογισμικού την "τρύπα" στον κώδικα του GroupFaceTime και ένα νέο πρόβλημα φαίνεται πως έχει κάνει την εμφάνισή του: συγκεκριμένα, ορισμένοι χρήστες έχουν αναφέρει πως η (ανανεωμένη) υπηρεσία τους εμποδίζει να προσθέσουν περισσότερα άτομα σε μια κλήση FaceTime που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ώστε να την κάνουν ομαδική. Και η Apple φέρεται να έχει λάβει γνώση του ζητήματος.

Διαβάστε επίσης: Κυκλοφόρησε το update που διορθώνει το bug στο FaceTime!

Η αναβάθμιση του iOS (12.1.4) κυκλοφόρησε σε μεγάλο βαθμό για να επιλύσει το bug που είχε προκύψει με το GroupFaceTime και έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο τον προηγούμενο μήνα. Και μπορεί το update να ήταν αρκετό για να επαναφέρει την υπηρεσία σε κανονική λειτουργία για τους χρήστες iPhone και iPad, ωστόσο όταν κάποιοι επιχείρησαν να στήσουν μια GroupFaceTime κλήση, είδαν πως δεν έχουν ξεπεραστεί, τελικά, όλα τα προβλήματα!

Το νέο ζήτημα που ανέκυψε έχει ως εξής: ενώ οι χρήστες μπορούν να ξεκινήσουν τόσο τη βασική κλήση FaceTime δύο προσώπων ή τις κλήσεις Group FaceTime, αποτελούμενες από τρία ή περισσότερα άτομα, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι δυνατό να μεταβούν από μια κλήση FaceTime σε μια Group FaceTime. Συγκεκριμένα, σε ορισμένες περιπτώσεις, η επιλογή "Προσθήκη προσώπου" (Add Person) δεν είναι διαθέσιμη κατά τη διάρκεια μιας κλήσης FaceTime, αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο την προσθήκη περισσότερων συμμετεχόντων σε μια κλήση.

Όπως έχει αναφερθεί, οι ίδιοι χρήστες εξακολουθούν να μπορούν να ξεκινήσουν κανονικά μια κλήση Group FaceTime με πολλές άλλες επαφές τους, αλλά η μεταφορά από μια απλή one-to-one κλήση σε μια με περισσότερους από τρεις συμμετέχοντες φαίνεται ότι δεν είναι εφικτή.

Η Apple φαίνεται πως έχει γνώση του θέματος, καθώς σύμφωνα με την αναφορά ενός χρήστη σε τεχνολογικό forum, ο ίδιος έλαβε επιβεβαίωση από την Apple Support για την ύπαρξη του προβλήματος, χωρίς ωστόσο να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα επίλυσής του.

Διαβάστε επίσης: Υπεύθυνο για... λαθραίες ακροάσεις το FaceTime στο iPhone!

Με δεδομένο πως το ζήτημα δεν επηρεάζει συνολικά και άμεσα τη χρήση του Group FaceTime και μοιάζει λιγότερο σοβαρό από το προηγούμενο πρόβλημα της "λαθροακρόασης", είναι πιθανό πως η Apple θα κυκλοφορήσει μια προγραμματισμένη (και όχι έκτακτη) ενημερωμένη έκδοση iOS που θα το επιλύει. Δεν αποκλείεται, αυτή να είναι και η iOS 12.2, η οποία βρίσκεται ήδη σε διαδικασία δοκιμών.

Για την ιστορία, σας αναφέρουμε πως το bug που ανακαλύφθηκε τον Ιανουάριο, επέτρεπε στους χρήστες να παρακολουθούν τον υποψήφιο συνομιλητή τους, χρησιμοποιώντας το Group FaceTime και χωρίς να χρειάζεται ο συνομιλητής να έχει απαντήσει στην εισερχόμενη κλήση! Η Apple απενεργοποίησε άμεσα το χαρακτηριστικό και το ενεργοποίησε εκ νέου, μαζί με το σχετικό update λογισμικού, iOS 12.1.4.