AirPods και Air Power στο πρώτο εξάμηνο - Στην αναμονή για το iPad mini 5

AirPods και Air Power στο πρώτο εξάμηνο - Στην αναμονή για το iPad mini 5
ired.gr

Σημαντικά λανσαρίσματα συσκευών περιμένουμε μέσα στους επόμενους μήνες από την Apple, προς επαλήθευση των διαρροών και των πληροφοριών που έχουν κυκλοφορήσει και σας έχουμε παρουσιάσει κατά καιρούς.

Πέρα από τις νέες υπηρεσίες, που θα μας παρουσιάσει, πιθανότατα, η Apple κατά τα τέλη Μαρτίου στο πρώτο μεγάλο event της χρονιάς που ετοιμάζει (ο λόγος για τη συνδρομητική ενημερωτική υπηρεσία, καθώς και το δικό της "Netflix"), στο Κουπερτίνο προετοιμάζονται δυναμικά για να ανανεώσουν σειρές συσκευών με νέα χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Πλέον τα AirPods και σε χρώματα πέραν του λευκού, με ένα αρκετά βαρύ τίμημα…

Σε αυτό το πλαίσιο, το πολυαναμενόμενο pad ασύρματης φόρτισης AirPower και μια νέα έκδοση AirPods με υποστήριξη ασύρματης φόρτισης και αναβαθμισμένα πρότυπα συνδεσιμότητας Bluetooth θα παρουσιαστούν και θα ξεκινήσουν την εμπορική τους κυκλοφορία μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019, σύμφωνα με τον έγκριτο αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Ο Kuo αναμένει επίσης ένα νέο iPod touch με ταχύτερο επεξεργαστή να κάνει την εμφάνισή του μέσα στο 2019. Ο ισχυρότερος επεξεργαστής της... ξεχασμένης συσκευής, που σκέφτεται να επαναφέρει η Apple, με την 7η γενιά του, μετά το 2015, πιθανότατα θα έχει σαν στόχο να υποστηρίξει το νέο χαρακτήρα που θα μπορεί να έχει το iPod Touch, αυτόν της gaming συσκευής. 

Στο μεταξύ, ενώ υπήρξαν διάφορες διαρροές το τελευταίο διάστημα σχετικά με τα χαρακτηριστικά της AirPower και της 2ης γενιάς των AirPods, υπήρξαν επίσης συγκρουόμενες πληροφορίες σχετικά με τις πιθανές ημερομηνίες κυκλοφορίας για τα δύο προϊόντα. Οι τελευταίες πληροφορίες ήθελαν την κυκλοφορία των νέων AirPods να ορίζεται το φθινόπωρο του 2019, ωστόσο ο Kuo έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα, επισημαίνοντας πως τα νέα AirPods και η AirPower θα κάνουν την εμφάνισή τους κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Και φυσικά, επανέρχονται οι λογικές σκέψεις, σύμφωνα με τις οποίες η Apple θα παρουσιάσει στο event του Μαρτίου, πέρα από τις υπηρεσίες της, και μια σειρά από συσκευές.

Και νέα iPad μέσα στο έτος

Από εκεί και πέρα, ο Ming-Chi Kuo αναφέρεται και στην επόμενη σειρά iPad, που βρίσκεται ήδη σε διαδικασία παραγωγής, σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί το προηγούμενο διάστημα. Για τον Kuo, η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο 2019 δύο νέα iPad Pro μοντέλα, ένα iPad 10,2 ιντσών και ένα ανανεωμένο iPad mini, το καθένα εξοπλισμένο με αναβαθμισμένο επεξεργαστή.

Οι φήμες για ένα ανανεωμένο iPad mini ("iPad mini 5") ήταν αρκετές τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα, η Apple έδωσε "στίγμα" κατά τον Ιανουάριο, καταγράφοντας επτά νέα μοντέλα iPad στην Οικονομική Επιτροπή της Ευρασίας και θεωρείται πως μερικά από αυτά αφορούν στο iPad mini.

Σύμφωνα με τον Kuo, το iPad 9,7 ιντσών θα αντικατασταθεί από ένα νέο 10,2 ιντσών μέσα το 2019. Την ίδια στιγμή, δεν παρέχονται περισσότερες λεπτομέρειες για τα "δύο νέα iPad Pro", ωστόσο τουλάχιστον μια έκδοση της σειράς θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο τρέχον έτος.