Πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Microsoft προσλαμβάνει η Αpple για το τμήμα του Smart Home!

Πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Microsoft προσλαμβάνει η Αpple για το τμήμα του Smart Home!
ired.gr

Ο Sam Jadallah, πρώην εταιρικός αντιπρόεδρος της Microsoft, όπως επίσης και CEO μιας εταιρίας με smart locks, ανήκει πλέον στο εργατικό δυναμικό της Apple, κάτι το οποίο ανακοινώθηκε μέσω του προφίλ του στο LinkedIn.

Η προηγούμενη εταιρία στην οποία εργαζόταν έκλεισε πριν περίπου ένα χρόνο, και πηγές αναφέρουν πως ο Jadallah θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στο τμήμα της Apple, το οποίο ασχολείται με τον εξοπλισμό των smart homes, στο οποίο η εταιρία θέλει να δώσει μεγαλύτερη βάση, μιας και βλέπει τις άμεσες ανταγωνίστριές της, Amazon και Google, να την ξεπερνάνε κατά πολύ σε πωλήσεις και απήχηση στην αγορά.

Προσφάτως, η Αpple αγόρασε μια start-up εταιρία η οποία ονομάζεται Pullstring, η οποία ειδικεύεται σε παιχνίδια τα οποία λειτουργούν με φωνητικές εντολές, κάτι το οποίο θα μπορούσε να φέρει την εταιρία ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου και στον χώρο του smart home.

Διαβάστε επίσης: Ίσως παραείναι έξυπνα, πλέον, τα Smart Speakers…

Η Apple έχει να επιδείξει διάφορα προϊόντα για οικιακή χρήση, μεταξύ αυτών το HomeKit, η εφαρμογή η οποία συνδέεται με μια μεγάλη ποικιλία συσκευών άλλων εταιριών, και προσφέρει στον χρήστη την δυνατότητα να τις ελέγχει μέσω αυτής, όπως επίσης και το HomePod, το οποίο είναι το smart speaker της εταιρίας, το οποίο λειτουργεί με φωνητική εντολή και μερικές από τις λειτουργίες του είναι να ελέγχει τις συσκευές του σπιτιού, να παίζει μουσική και να ελέγχει όλες τις εφαρμογές στις συσκευές του χρήστη που λειτουργούν μέσω της Siri.

Η προηγούμενη εταιρία του Jadallah ήταν μια start-up, ονόματι Otto, η οποία είχε κατασκευάσει μια κλειδαριά αξίας 700 δολλαρίων, την οποία μπορούσε να ελέγξει ο χρήστης μέσω Bluetooth και Wifi. Η εταιρία, δυστυχώς, διέκοψε τη λειτουργία της 4 μήνες αργότερα από την κυκλοφορία της κλειδαριάς, μιας και ο Jadallah ισχυρίζεται πως ο αγοραστής ο οποίος είχε βρει για την κλειδαριά, το μετάνιωσε την τελευταία στιγμή.

Διαβάστε επίσης: Μέσα στα απόλυτα "viral" της Apple τα AirPods από πλευράς πωλήσεων!

Οι κριτικές του προϊόντος ήταν διθυραμβικές, χαρακτηρίζοντάς το ως την “Αpple των smart locks”, με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του προσωπικού (περί το 70%) της Otto να έχει δεχθεί προσεγγίσεις στο παρελθόν, όπως επίσης και προσλήψεις, από την Apple. Δεν είναι γνωστό ακόμα αν ο Jadallah θα ξαναδουλέψει με τους παλιούς του συνεργάτες ή αν θα προσλάβει νέους, αλλά άξιον αναφοράς είναι πως υπάρχουν αρκετές θέσεις εργασίας στο συγκεκριμένο τμήμα της Αpple.

Με ανταγωνιστές όπως την Alphabet και την Αmazon, είναι σίγουρο πως η Αpple έχει αρκετή δουλειά ώστε να αποκτήσει κι αυτή ένα μερίδιο στην αγορά, το οποίο προς το παρόν το μοιράζονται, κατά μεγάλο ποσοστό τα Echo και Home, των Amazon και Google αντίστοιχα. Όπως και να’χει, όμως, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι ετοιμάζει και η Apple, και το πως σκοπεύει να κινηθεί στον χώρο…