Μήνυση κατά της Αpple για θάνατο από πυρκαγιά, που λέγεται πως προκάλεσε ελαττωματικό iPad!

Μήνυση κατά της Αpple για θάνατο από πυρκαγιά, που λέγεται πως προκάλεσε ελαττωματικό iPad!
ired.gr

H Julia Ireland Meo, σύζυγος του εκλιπόντα Bradley Ireland, μηνύει την Αpple, καθώς υποστηρίζει πως η φωτιά η οποία προκλήθηκε, και κατ’επέκταση οδήγησε στην κατάληξη του συζύγου της, από ένα ελαττωματικό iPad.
Το τραγικό συμβάν, το οποίο συνέβη τον Φλεβάρη του 2017, υποστηρίζεται πως ξεκίνησε από ένα θέμα που είχε η συσκευή, συγκεκριμένα στην μπαταρία του, η οποία ήταν και αυτή η οποία λέγεται πως προκάλεσε τη μοιραία πυρκαγιά.

Παρ’ότι δεν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία πάνω στην υπόθεση, δεν έχουν υπάρξει οι οποιεσδήποτε ανακλήσεις για iPads, ή ακόμη και αναφορές στο να έχουν θέματα με τη μπαταρία τους, κάτι το οποίο οδηγεί στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για ένα και μοναδικό συμβάν.

Διαβάστε επίσης: Πότε θα αποκαλυφθεί το "Netflix" της Apple;

Να σημειωθεί πως τα iPad, όπως και τα iPhone, λειτουργούν με μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες μπορούν να εκραγούν ή να πιάσουν φωτιά, σε κάποιες περιπτώσεις. Αυτό θα μπορούσε να προκύψει λόγω κάποιου οποιουδήποτε κατασκευαστικού λάθους, ή οποιασδήποτε ζημιάς στη μπαταρία, η οποία μπορεί να προκαλέσει επαφή μεταξύ των ηλεκτροδίων της, και στη συνέχεια να υπάρξει κάποια ατυχής κατάληξη. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, τα συγκεκριμένα θέματα τα έχουν προκαλέσει στις συσκευές χαμηλής ποιότητας, μη επίσημοι φορτιστές.

Μάλιστα, πέρυσι σε ένα Apple Store στο Άμστερνταμ, είχε παρουσιαστεί θέμα με ένα iPad, του οποίου υπερθερμάνθηκε η μπαταρία, και προκλήθηκε εκκένωση του καταστήματος. Παρ’ότι δεν σημειώθηκε κάποια έκρηξη, ή ακόμη και κάποια εμφανής εστία φωτιάς, η συσκευή ξεκίνησε να ατμίζει, κάτι το οποίο οδήγησε σε τρεις υπαλλήλους του καταστήματος να λάβουν επιτόπου τις πρώτες βοήθειες και να εξεταστούν, ενώ δεν ήταν ξεκάθαρο αν η συσκευή ήταν καινούρια, ή επρόκειτο να δεχθεί επιδιόρθωση.

Διαβάστε επίσης: Ίδιο design, καλύτερες επιδόσεις το νέο iPad mini 5

Όπως και να’χει, παρ’ότι η αλήθεια είναι πως η ανθρώπινη ζωή δεν είναι δυνατόν να γυρίσει πίσω, κάτι το οποίο είναι και το σημαντικότερο, θα ήταν χρήσιμο να αποκαλυφθεί η αλήθεια περί του συμβάντος, εάν και εφ’όσον φτάσει ποτέ στο δικαστήριο η συγκεκριμένη υπόθεση, προκειμένου να γνωρίζει και η εταιρία τι και αν θα μπορούσε να γίνει από δω και στο εξής, όπως επίσης και στις ήδη υπάρχουσες συσκευές, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια συμβάντα.