Μάλλον η Apple το σκέφτεται σοβαρά: Νέα πατέντα για ευέλικτο smartphone!

Μάλλον η Apple το σκέφτεται σοβαρά: Νέα πατέντα για ευέλικτο smartphone!
ired.gr

Η εποχή των αναδιπλούμενων smartphones βρίσκεται προ των πυλών, με τις Samsung, Xiaomi και Huawei να έχουν αποκαλύψει, με τον τρόπο τους, πως ετοιμάζονται να παρουσιάσουν επίσημα και να λανσάρουν τις δικές τους foldable συσκευές.

Πριν από ένα μήνα, περίπου, η Xiaomi κυκλοφόρησε video στο οποίο φαινόταν ο επικεφαλής της να... επεξεργάζεται ένα αναδιπλούμενο smartphone (έστω και σε πρώιμη μορφή), ενώ το διαφημιστικό σποτ της Samsung (που προβάλλεται και στην Ελλάδα) παρουσιάζει σε κάποιο σημείο του, μια αναδιπλούμενη κινητή συσκευή.

Διαβάστε επίσης: Apple: Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για αναδιπλούμενη οθόνη iPhone!

Κατά τα φαινόμενα, ότι η Apple δεν μπορεί να μην ακολουθήσει τη συγκεκριμένη τάση. Η εταιρεία από το Κουπερτίνο κατέθεσε στις 14 Φεβρουαρίου αίτηση για ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που αφορά σε μια συσκευή με ευέλικτη οθόνη και μεντεσέ στο ενδιάμεσο, στοιχείο που καταδεικνύει πως η Apple έχει αρχίσει να εξετάζει το ενδεχόμενο και τις δυνατότητες που έχει για να σχεδιάσει, να αναπτύξει και να παρουσιάσει ένα αναδιπλούμενο smartphone!

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας παρουσιάζει ένα foldable τηλέφωνο τύπου clamshell, που θα ήταν λίγο διαφορετικό από τα υπόλοιπα που βρίσκονται σε διαδικασία ανάπτυξης (ή έχουν ήδη αναπτυχθεί). Το concept της Apple "φωτογραφίζει" μια συσκευή ενιαίας οθόνης που μπορεί να διπλωθεί για να χωράει καλύτερα στην τσέπη του χρήστη, αντί για μια συσκευή που μπορεί να "ανοίγει" προς τα έξω, για να προσφέρει μια μεγαλύτερη οθόνη. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όλα όσα παρουσιάζονται σε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, είναι κατά βάση σκέψεις και προτάσεις και μπορούν να απέχουν πολύ από τις πραγματικές τεχνολογίες και τα σχέδια που τελικά θα παρουσιαστούν (αν παρουσιαστούν).

Κατά τα λοιπά, στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η Apple περιγράφει τη χρήση ενός μεντεσέ, που βασίζεται σε έναν σύνδεσμο τριών ή τεσσάρων ράβδων. Το δίπλωμα επισημαίνει επίσης ότι ευέλικτες οθόνες θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στο περίβλημα της συσκευής, επικαλύπτοντας τους μεντεσέδες και καθιστώνας τους... αόρατους στον χρήστη. Με αυτό τον τρόπο, η οθόνη μπορεί να λυγίσει, δημιουργώντας έτσι μια συσκευή με ευέλικτη οθόνη.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί πως το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αποτελεί συνέχεια πολλών διαφορετικών διπλωμάτων της Apple, τα οποία χρονολογούνται από το 2011, πολύ πριν, δηλαδή, εισχωρήσει η έννοια του αναδιπλούμενου τηλεφώνου στην καθημερινότητά μας!

Διαβάστε επίσης: Προ των πυλών η εποχή των αναδιπλούμενων smartphones!

Σε άλλο σημείο του, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας επισημαίνει τη χρήση τεχνολογίας, όπως μια οθόνη OLED και αναφέρει ότι οι δύο πλευρές της συσκευής θα είναι σε μεγάλο βαθμό χωριστές και θα ενώνονται μόνο με τον μεντεσέ και την ευέλικτη οθόνη.

Από εκεί και πέρα, περιμένουμε να δούμε κατά πόσο η Apple θα "αγκαλιάσει" στην πραγματικότητα το concept του αναδιπλούμενου smartphone, όπως δείχνουν να έχουν κάνει οι ανταγωνιστές της και αν επαληθευτούν κάποιες φήμες που τη θέλουν να κυκλοφορεί τη δική της πρόταση σε αυτή τη νέα κατηγορία, κάπου μέσα στο 2020...