Σε γραφεία και data centers επενδύει 13 δισεκατομμύρια δολλάρια φέτος η Google!

Σε γραφεία και data centers επενδύει 13 δισεκατομμύρια δολλάρια φέτος η Google!
ired.gr

Μετά τις περσινές επενδύσεις των 9 δισεκατομμυρίων δολλαρίων, η Google ανακοίνωσε χθες πως αυτές του 2019 πρόκειται να φτάσουν στα 13 δις. Σε πρώτη φάση, σχεδιάζονται νέα data centers, ή επεκτάσεις στα ήδη υπάρχοντα σε λιγότερο κεντρικές πολιτείες όπως η Nebraska, η Nevada, το Ohio, το Texas, η Oklahoma, η νότια Carolina και η Virginia, ενώ λογικά, όπως και τις περισσότερες χρονιές, θα συνεχίσει την επέκταση στα ήδη “ισχυρά” γραφεία της σε Seattle, Chicago, Νέα Υόρκη, και φυσικά, στη βάση της στην California.

Με τις απαιτήσεις της αγοράς να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο στο κομμάτι των υπηρεσιών cloud, προκειμένου να ανταγωνιστεί με τις AWS και Αzure, οι οποίες ανήκουν στις Αmazon και Microsoft αντίστοιχα, η Google προσπαθεί να επεκτείνεται και να βελτιώνεται μονίμως, έτσι ώστε να βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας.

Διαβάστε επίσης: Αpple: Παρουσιάζει νέες Υπηρεσίες προς τα τέλη Μαρτίου

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρίας, Sundar Pichai, οι προαναφερθείσες επενδύσεις πρόκειται να δώσουν την ευκαιρία και τον χώρο στη Google, προκειμένου να προσληφθούν χιλιάδες εργαζόμενοι, όπως επίσης και πάνω από 10 χιλιάδες νέες θέσεις για εργάτες στις πολιτείες που πρόκειται να επεκταθεί η εταιρία. Αυτές οι κινήσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα η Google να έχει εγκαταστάσεις σε 24 διαφορετικές πολιτείες, και data centers σε 13 κοινότητες, με τη φετινή χρονιά να είναι η δεύτερη συνεχόμενη, στην οποία η εταιρία θα έχει δώσει βάση στην περιφερειακή ανάπτυξη, και όχι στις κεντρικές τις εγκαταστάσεις στην California.

Είναι γεγονός πως πολλές τεχνολογικές εταιρίες δέχονται επιθέσεις λόγω των μόνιμων περικοπών θέσεων εργασίας που πραγματοποιούν, όπως και για την γενικότερη αυτοματοποίηση των διεργασιών, είναι λογικό ότι η Google θέλει να παρουσιάσει την επικείμενη επέκτασή της, δίνοντας βάση στο αριθμητικό πλαίσιο που έθεσαν για τις νέες θέσεις εργασίας που πρόκειται να ανοιχθούν, ειδικά σε μικρότερες πολιτείες, όπως αυτές της Κεντρικής Αμερικής, τις οποίες αφορά κυρίως το φετινό της έργο.

Διαβάστε επίσης: To Google Plus κλείνει τους λογαριασμούς των χρηστών τους στις 2 Μαρτίου

Από εκεί κι έπειτα, παρ’ότι οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας είναι προσωρινές, και τα data centers από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μετά το αρχικό στήσιμό τους δεν πρόκειται να χρειάζονται πολλούς υπαλλήλους, η εταιρία υπόσχεται και υπερτονίζει το σκέλος των νέων θέσεων εργασιών για χιλιάδες ανθρώπους.

Όπως και να’χει, ακόμη κι αν πρόκειται για κίνηση εντυπωσιασμού, πρόκειται για ένα θετικό βήμα, έστω και για προσωρινή απασχόληση για αρκετούς ανθρώπους, ειδικότερα για την παρούσα φάση στην Αμερική…