Πότε θα αποκαλυφθεί το "Netflix" της Apple;

Πότε θα αποκαλυφθεί το "Netflix" της Apple;
ired.gr

Τελικά, πέρα από τη συνδρομητική ενημερωτική υπηρεσία, η Apple σχεδιάζει να παρουσιάσει άλλη μια πολυναναμενόμενη για τους fans της υπηρεσία στο μεγάλο event της 25ης Μαρτίου: αυτή του τηλεοπτικού streaming και για το σκοπό αυτό, μάλιστα, αρκετοί celebrities θα παρευρεθούν στο Steve Jobs Theater για τις ανακοινώσεις!

Η προηγούμενη ενημέρωση για το event του Μαρτίου ανέφερε πως η Apple σκόπευε να παρουσιάσει τη συνδρομητική ενημερωτική υπηρεσία που θα λάνσαρε μέσω της εφαρμογής Apple News. Ωστόσο, νεότερη ενημέρωση αναφέρει πως στα "περιεχόμενα" της εκδήλωσης θα είναι, τελικά, και η αντίστοιχη τηλεοπτική.

Διαβάστε επίσης: Apple: Παρουσιάζει νέες Υπηρεσίες προς τα τέλη Μαρτίου

Σε αυτό το πλαίσιο, μεγάλα αστέρια του Χόλιγουντ όπως η Jennifer Aniston, η Reese Witherspoon, η Jennifer Garner και o JJ Abrams πρόκειται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην πανεπιστημιούπολη του Apple Park στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια. Οι προαναφερόμενοι ηθοποιοί θα έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους σε τηλεοπτικά shows που έχει αγοράσει η Apple, ενώ ο JJ Abrams σκηνοθετεί ένα από αυτά.

Η επερχόμενη τηλεοπτική υπηρεσία της Apple αναμένεται να είναι παρόμοια με αυτή του Amazon Prime και του Netflix. Θα περιλαμβάνει τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες που έχουν εξαγοραστεί ή χρηματοδοτηθεί από την Apple, ενώ η τεχνολογική εταιρεία έχει στα σκαριά δεκάδες πρωτότυπες τηλεοπτικές εκπομπές. Το streaming της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα ξεκινήσει μέχρι το καλοκαίρι, εκτός απροόπτου.

Στο μεταξύ, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το πλαίσιο στο οποίο θα προσφέρει η Apple το τηλεοπτικό της περιεχόμενο στους χρήστες. Πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι το περιεχόμενο της Apple θα προσφέρεται μέσω πληρωμένης συνδρομής, ενώ άλλες διαρροές θέλουν την εταιρεία να να προσφέρει δωρεάν μέρος του αρχικού περιεχομένου στους ιδιοκτήτες συσκευών της (Apple TV, iPhone ή iPad).

Επιπλέον, υπάρχουν ακόμη κάποιες διαφορές με ορισμένους παρόχους, οι οποίοι προτίθενται να συμμετέχουν στην υπηρεσία. Είναι χαρακτηριστικό πως το HBO διατηρεί ακόμα διαφωνίες με την Apple σε ότι αφορά την ανταλλαγή δεδομένων και τον διαμοιρασμό των εσόδων, ενώ την ίδια στιγμή οι Starz, Showtime και Viacom έχουν φτάσει σε συμφωνία με το Κουπερτίνο για την αξιοποίηση του περιεχομένου τους μέσω της υπηρεσίας.

Διαβάστε επίσης: Στην κορυφή του κόσμου (για λίγο) ξανά η Apple - Ο δρόμος προς το 1 τρις

Σημειώνεται πως η Apple απαιτεί ποσοστό 30% από κάθε συνδρομή, η οποία προέρχεται μέσα από τη δική της της τηλεοπτική υπηρεσία. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι υψηλότερο από το 15% που λαμβάνει, όταν οι πελάτες εγγράφονται για αντίστοιχες υπηρεσίες, όπως το Netflix, μέσω του App Store. 

Τα ακριβή σχέδια της Apple για την τηλεοπτική της υπηρεσία θα παρουσιαστούν με σαφήνεια μετά τον Μάρτιο και όταν παρουσιαστεί επίσημα το νέο μεγάλο project.