Ξεκάθαρος ηγέτης στην αγορά των smartwatches το Apple Watch

Ξεκάθαρος ηγέτης στην αγορά των smartwatches το Apple Watch
ired.gr

Πολύ σημαντική ήταν η ανάπτυξη στην αγορά των smartwatch στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του 2018, με βάση τα στοιχεία που παρείχε νέα έκθεση από την εταιρεία NDP, ενώ η Apple αναδείχτηκε για άλλη μια φορά ο ηγέτης της αγοράς.

Διαβάστε επίσης: Έρχονται iPhone και Apple Watch με αισθητήρες ανίχνευσης αερίων;

Η έκθεση της NDP καλύπτει τη δωδεκάμηνη περίοδο που προηγήθηκε του Νοεμβρίου του περσινού έτους και φανερώνει πως οι συνολικές πωλήσεις μονάδων smartwatches αυξήθηκαν κατά 61% σε ετήσια βάση. Οι αντίστοιχες πωλήσεις σε αξία αυξήθηκαν επίσης, με το ποσοστό να αγγίζει το 51% την αντίστοιχη χρονική περίοδο. Συγκκεριμένα, η αξία των πωλήσεων έφτασε στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης.

Στο μεταξύ, τη στιγμή που η NDP ξεκαθαρίζει πως η Apple είναι ο «ξεκάθαρος ηγέτης της αγοράς», οι πωλήσεις συσκευών που έχουν κατασκευαστεί από τις Samsung και Fitbit ξεπέρασαν το σύνολο της υπόλοιπης βιομηχανίας. Συνολικά, οι τρεις πρώτοι κατασκευαστές smartwatches (Apple, Samsung και Fitbit) συνθέτουν το 88% της συνολικής αγοράς, ωστόσο οι κατατάξεις ενδέχεται να διαφοροποιηθούν μέσα στο 2019, καθώς μικρές, μοδάτες μάρκες, καθώς και μάρκες που δίνουν έμφαση στη γυμναστική, όπως η Fossil και η Garmin δείχνουν έτοιμες να διευρύνουν το μερίδιό τους στη συνολική πίτα.

Από εκεί και πέρα, το 16% των ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες κατέχει τώρα ένα smartwatch, από το 12% του Δεκεμβρίου του 2017. Σε επίπεδο ηλικιακής κατηγορίας, η 18-34 είναι εκείνη που ωθεί τη συνολική ανάπτυξη της αγοράς των smartwatches, με ποσοστό ιδιοκτησίας 23%. Όμως, σε μια σημαντική υποσημείωση, η μελέτη αναφέρει πως χαρακτηριστικά, όπως αυτά που αφορούν την υγεία της καρδιάς και ενσωματώνει το Apple Watch 4, μπορούν να καταστήσουν τις συσκευές περισσότερο δημοφιλείς και στις μεγαλύτερες ηλικίες μέσα στο 2019.

Τα "έξυπνα σπίτια" ήταν επίσης ιδιαίτερα δημοφιλή για τους χρήστες smartwatches, με το 15% να αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν τις συσκευές τους για να ελέγχουν τα σπίτια τους και τις αυτοματοποιημένες συσκευές τους.

Διαβάστε επίσης: Apple Watch: Η λειτουργία νέων χαρακτηριστικών μέσα από 4 videos

Αξίζει να σημειωθεί πως η Apple δεν παρείχε συγκεκριμένα στοιχεία για τις πωλήσεις του Apple Watch, όμως κατά τη διάρκεια της τελευταίας τηλεδιάσκεψης των επενδυτών, ανέφερε πως τα έσοδα από τα προϊόντα της κατηγορίας "wearables, home and accessories" έφτασαν τα 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 33% από πέρσι. Και δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ανάπτυξη αυτή οφείλεται κυρίως στο Apple Watch 4, με τις πολύ χρήσιμες, νέες λειτουργίες του, αλλά και στα AirPods, που αποτελούν το δεύτερο κορυφαίο πρωτοεμφανιζόμενο προϊόν της Apple σε πωλήσεις.