Θέλει δουλειά ακόμα το project αυτόνομης οδήγησης της Apple...

Θέλει δουλειά ακόμα το project αυτόνομης οδήγησης της Apple...
ired.gr

Μπορεί το project αυτόνομης οδήγησης της Apple να ενθουσιάζει στο άκουσμά του τους φίλους της εταιρείας και όχι μόνο, ωστόσο φαίνεται πως θέλει ακόμα χρόνο για να τελειοποιηθεί και να τεθεί επίσημα προς χρήση στη διάθεση των οδηγών.

Τι εννοούμε; Σύμφωνα με σχετική έκθεση που δημοσιοποιήθηκε και καλύπτει τα αποτελέσματα των δοκιμών αυτοκινούμενων οχημάτων από τον Δεκέμβριο του 2017 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2018, το project χρειάζεται ακόμα δουλειά!

Διαβάστε επίσης: Apple: Παρουσιάζει νέες Υπηρεσίες προς τα τέλη Μαρτίου

Πιο συγκεκριμένα, η Apple τέσταρε το λογισμικό αυτόνομης οδήγησης σε SUV της Lexus, το οποίο κυκλοφόρησε σε δρόμους γύρω από το Κουπερτίνο και μέτρησε τις περιπτώσεις κατά τις οποίες το αυτόνομο όχημα αποσυνδέθηκε από το λογισμικό και πέρασε τον έλεγχο στον οδηγό ασφαλείας που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι, καθώς και τον αριθμό των φορών που χρειάστηκε να παρέμβει ο οδηγός ασφαλείας στο όχημα. Όλα τα αυτοκινούμενα SUV της Apple διαθέτουν οδηγούς ασφαλείας, οι οποίοι είναι σε θέση να αναλάβουν τον έλεγχο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η έκθεση που συνέταξε και παρέδωσε στα αρμόδια όργανα η Apple δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα, ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία που διέρρευσαν, η εταιρεία κατέγραψε 871,65 αποσυνδέσεις ανά 1.000 μίλια πορείας και μια αποσύνδεση, περίπου, κατά 1,1 μίλι. Σε παρόμοια μέτρηση, το αυτοκινούμενο όχημα της Google, Waymo, που επίσης δοκιμάζεται, είχε 0,09 αποσυνδέσεις ανά 1.000 μίλια...

Ο συνολικός αριθμός αποσυνδέσεων της Apple ήταν υψηλότερος από κάθε άλλη εταιρεία που πραγματοποίησε αυτόνομες δοκιμές οχημάτων, με συνέπεια οι οδηγοί της Apple να χρειαστεί να αναλάβουν δράση πιο συχνά και περισσότερες φορές από αυτούς άλλων εταιρειών. Βέβαια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δικαιολογία πως η Apple προτιμά να κάνει δοκιμές σε πιο δύσκολες διαδρομές ή οι οδηγοί της Apple είναι περισσότερο σχολαστικοί. Ωστόσο, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, το λειτουργικό της Apple να είναι λιγότερο εξελιγμένο από αυτό των ανταγωνιστών.

Συνολικά, η Apple διαθέτει 62 αυτόνομα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους για δοκιμαστικούς λόγους, ενώ μέχρι τον Νοέμβριο διέθετε 72 οχήματα τέτοιου τύπου.

Μάλιστα, τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα της Apple συμμετείχαν σε δύο μικρές συγκρούσεις το 2018, μία τον Αύγουστο και μία τον Οκτώβριο, αν και καμία σύγκρουση δεν προκλήθηκε με υπαιτιότητα της εταιρείας. Σύμφωνα με τις καταθέσεις, στη σύγκρουση του Αυγούστου το όχημα ήταν σε κατάσταση αυτόματης οδήγησης, ενώ κατά τη σύγκρουση του Οκτωβρίου, ήταν σε χειροκίνητη λειτουργία.

Διαβάστε επίσης: Ανακαλύφθηκαν νέες ακατάλληλες εφαρμογές στο App Store!

Όπως και να έχει πάντως, η Apple πρέπει να δουλέψει κι άλλο το σύστημα αυτόνομης οδήγησης, αν θέλει κάποια στιγμή να το λανσάρει επίσημα στην αγορά και να καλύπτει όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ασφάλειας των ατόμων που το χρησιμοποιούν...