Apple: Παρουσιάζει νέες Υπηρεσίες προς τα τέλη Μαρτίου

Apple: Παρουσιάζει νέες Υπηρεσίες προς τα τέλη Μαρτίου
ired.gr

Δεν αργεί πολύ το πρώτο μεγάλο event της χρονιάς από την Apple... Σύμφωνα με όσα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες, η τεχνολογική εταιρεία έχει "κλειδώσει" την 25η Μαρτίου, για να πραγματοποιήσει την πρώτη φετινή της εκδήλωση, στο Θέατρο Steve Jobs, στην πανεπιστημιούπολη του Apple Park.

Τι θα μας παρουσιάσει η Apple στη συγκεκριμένη εκδήλωση; Όσοι περιμένετε κάποιο νέο προϊόν, μάλλον θα απογοητευτείτε, καθώς το βάρος θα πέσει σε νέες Υπηρεσίες (Services), στις οποίες έχει εστιάσει το τελευταίο διάστημα η εταιρεία, για να "ματσάρει", όσο μπορεί, τα χαμένα έσοδα από τις μειωμένες πωλήσεις των iPhone.

Διαβάστε επίσης: Πότε αναμένεται να παρουσιάσει η Apple το iOS 13

Έτσι, η Apple θα χρησιμοποιήσει την εκδήλωση για να αποκαλύψει την πολυδιαφημισμένη ολοκληρωμένη υπηρεσία ειδήσεών της, η οποία θα προσθέσει επιλογές συνδρομής στην εφαρμογή Apple News. Βέβαια, το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν διάφορα δημοσιεύματα και πληροφορίες, που θέλουν την Apple να ετοιμάζει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους το λανσάρισμα του iPad mini 5 και των ανανεωμένων AirPods, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται να γίνει τον Μάρτιο.

Η εκδήλωση στο Apple Park θα είναι "επικεντρωμένη στις υπηρεσίες συνδρομής", χωρίς πάντως να έχει γίνει σαφές αν θα προκύψουν λεπτομέρειες και για την επερχόμενη τηλεοπτική υπηρεσία που έχει η Apple στα σκαριά. Με βάση τις διαρροές, η συγκεκριμένη υπηρεσία αναμένεται να ξεκινήσει από τον Απρίλιο, οπότε θεωρείται πιθανό να παρουσιαστεί επίσημα στο event του Μαρτίου.

Επιστρέφοντας στο κομμάτι της ενημερωτικής υπηρεσίας, αυτά που έχουμε μάθει ως τώρα, θέλουν την Apple να λανσάρει μια συνδρομητική εφαρμογή, αντί 9,99 δολαρίων το μήνα και η οποία θα προσφέρει στους χρήστες απεριόριστη πρόσβαση σε περιεχόμενο σημαντικών websites, όπως τα The New York Times, Washington Post και The Wall Street Journal.

Η Apple φέρεται να βρίσκεται ακόμα σε φάση οικονομικής διαπραγμάτευσης με τους εκδότες που θα συμμετάσχουν στην υπηρεσία, καθώς εκείνη ζητά το 50% των εσόδων από την υπηρεσία, με τα υπόλοιπα να διανέμονται στους εκδότες. Από την πλευρά τους, οι ενημερωτικοί ιστότοποι μοιάζουν να είναι επιφυλακτικοί για να συμμετάσχουν σε αυτή τη συμφωνία με την Apple, τόσο για το το κομμάτι της τιμολόγησης, όσο και για αυτό που αφορά στην επιθυμία της Apple να ελέγχει τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις πληροφορίες πιστωτικής κάρτας των συνδρομητών. Η υπηρεσία συνδρομητών ειδήσεων θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει και περιοδικά, με την εμπλοκή της εφαρμογής Texture που εξαγόρασε η Apple πριν μερικούς μήνες.

Διαβάστε επίσης: Τι μάθαμε από αυτά που είπε ο Cook στην παρουσίαση των οικονομικών της Apple

Σημειώνεται πως η Apple πραγματοποίησε εκδηλώσεις τον μήνα Μάρτιο το 2015, το 2016 και το 2018 και σε αυτό το πλαίσιο, προγραμματίζει επίσης ένα event και τον φετινό Μάρτιο. Περισσότερες λεπτομέρειες και επίσημες ανακοινώσεις προσεχώς...