Ανακαλύφθηκαν νέες ακατάλληλες εφαρμογές στο App Store!

Ανακαλύφθηκαν νέες ακατάλληλες εφαρμογές στο App Store!
ired.gr

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που βγήκε στην επιφάνεια το γεγονός πως Facebook και Google χρησιμοποιούσαν το πρόγραμμα ανάπτυξης επιχειρήσεων της Apple για να "προσπεράσουν" τις πολιτικές του App Store και, μέσω άλλων εφαρμογών που προωθούσαν, να συλλέγουν στοιχεία και δεδομένα από χρήστες, οι οποίοι συμμετείχαν σε συγκεκριμένα προγράμματα (ακόμα και επί πληρωμή!).

Τώρα, το TechCrunch έρχεται να μας αναφέρει πως αρκετές άλλες εφαρμογές, οι οποίες σχετίζονται με τον τζόγο και το πορνογραφικό περιεχόμενο, χρησιμοποιούν επίσης το ίδιο πρόγραμμα της Apple για να "προωθήσουν" το περιεχόμενό τους.

Διαβάστε επίσης: Πόσα ξοδεύει ο μέσος χρήστης iPhone στο App Store κάθε χρόνο

Συγκεκριμένα, το TechCrunch έκανε download και διαπίστωσε την ύπαρξη 12 εφαρμογών σχετικών με την πορνογραφία και άλλων 12 εφαρμογών που σχετίζονται με το ποντάρισμα πραγματικού χρήματος, οι οποίες εκμεταλλεύονταν το Enterprise Certificate σύστημα της Apple, για να λανσάρουν το απαγορευμένο περιεχόμενό τους μέσω του App Store! Οι συγκεκριμένες εφαρμογές προσέφεραν πορνογραφικό περιεχόμενο σε streaming ή σε pay-per-view, ή επέτρεπαν στους χρήστες να καταθέτουν, να κερδίζουν και να αποσύρουν πραγματικά χρήματα - ενέργειες που, φυσικά, θα απαγορεύονταν εάν οι εφαρμογές διανέμονταν φυσιολογικά μέσω του App Store.

Η αναφορά του TecCrunch επισημαίνει ότι το πρόβλημα ξεκινά από τα χαλαρά πρότυπα της Apple για την αποδοχή επιχειρήσεων στο επιχειρησιακό της πρόγραμμα, το οποίο προορίζεται αποκλειστικά για εταιρείες που επιτρέπουν στους υπαλλήλους να "ανεβάζουν" και να "τρέχουν" εφαρμογές για εσωτερική χρήση.

Οι προγραμματιστές πρέπει, απλά, να συμπληρώσουν ένα ηλεκτρονικό έντυπο και να καταβάλουν 299 δολάρια στην Apple για να κάνουν τη δουλειά τους. Μοναδική υποχρέωση των προγραμματιστών είναι να δεσμευτούν ότι δημιουργούν μια εφαρμογή Enterprise Certificate μονάχα για εσωτερική χρήση μεταξύ των εργαζομένων μιας επιχείρησης, ότι έχουν τη νομική εξουσία να εγγράψουν την επιχείρηση στο πρόγραμμα και ότι διαθέτουν ένα ενημερωμένο Mac.

Από εκεί και πέρα, με βάση την έρευνα που έχει γίνει, τα πιστοποιητικά της κάθε επιχείρησης φτάνουν, με διάφορες μεθοδεύσεις, στη μαύρη αγορά, ιδιαίτερα στην Κίνα, και στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για απαγορευμένους σκοπούς.

Η Apple δεν έχει εξηγήσει ως τώρα τον τρόπο με τον οποίο οι εν λόγω εφαρμογές διέφυγαν της προσοχής της και πέρασαν στο App Store και δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν σχεδιάζει να αλλάξει τη διαδικασία εγγραφής στο Πρόγραμμα, ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Η Apple προειδοποιεί τις iOS εφαρμογές που χρησιμοποιούν το screen recording...

Ωστόσο, μέσω δήλωσης εκπροσώπου της, ξεκαθάρισε πως οι προγραμματιστές που κάνουν κατάχρηση του προγράμματος θα διαγραφούν από τις λίστες της. Παράλληλα, η εταιρεία προφανώς απενεργοποίησε ορισμένες από τις εφαρμογές πορνογραφίας και τυχερών παιχνιδιών τις τελευταίες ημέρες, όμως το TechCrunch καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Apple θα πρέπει να εφαρμόσει πιο σφιχτά το πρόγραμμά της για να διασφαλίσει ότι αυτό δεν θα χρησιμοποιείται για ακατάλληλους σκοπούς.