Πότε αναμένεται να παρουσιάσει η Apple το iOS 13

Πότε αναμένεται να παρουσιάσει η Apple το iOS 13
ired.gr

Επίσημες ανακοινώσεις και τοποθετήσεις από την Apple δεν υπάρχουν, ωστόσο σύμφωνα με τις ενδείξεις, το φετινό Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της Apple θα πραγματοποιηθεί στον Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια από τις 3 ως τις 7 Ιουνίου.

Το WWDC έλαβε χώρα στις 4-8 Ιουνίου το 2018 και στις 5-9 Ιουνίου το 2017 στον ίδιο χώρο, κατά συνέπεια η λογική λέει πως και το φετινό θα πραγματοποιηθεί την ίδια εβδομάδα του Ιουνίου. Σημειώνεται πως το Συνέδριο Προγραμματιστών της Apple λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο από το 2007 μέσα στο πρώτο μισό του Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης: iOS 13: Αφήνει εκτός υποστήριξης παλαιότερα iPhone και iPad;

Η αποκάλυψη για τις ημερομηνίες του φετινού συνεδρίου προέκυψε από το MacRumors, το οποίο εξασφάλισε πρόσβαση στο ημερολόγιο των events που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στο Σαν Χοσέ μέσα στον Ιούνιο.

Το MacRumors ήταν εκείνο που τον περασμένο Φεβρουάριο είχε αποκαλύψει με ακρίβεια ότι το WWDC 2018 θα διεξαχθεί στις 4-8 Ιουνίου. Η Apple ανακοίνωσε επίσημα τις ημερομηνίες στις 13 Μαρτίου, κάτι που αναμένεται να γίνει και φέτος.

Τα εισιτήρια για τη συμμετοχή στο WWDC έχουν αξία 1.599 δολαρίων τα τελευταία χρόνια και διανέμονται τυχαία μέσω λαχειοφόρων αγορών. Για να συμμετάσχουν στην περσινή κλήρωση, οι προγραμματιστές έπρεπε να αποτελούν μέλη του Προγράμματος Ανάπτυξης της Apple, πριν από την επίσημη ανακοίνωση της Apple για την ημερομηνία διεξαγωγής του WWDC.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο μπορεί να φιλοξενήσει 7.000 άτομα, ενώ σε αυτό το σύνολο θα περιλαμβάνονται περίπου 5.000 προγραμματιστές, μαζί με 350 περίπου ερευνητές του WWDC, εκατοντάδες εργαζομένους της Apple και εκπροσώπους των media.

Τι θα παρουσιάσει η Apple στο Συνέδριο

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η Apple αναμένεται να ανακοινώσει τα μεγάλα updates λειτουργικών iOS 13, macOS 10.15, watchOS 6 και tvOS 13, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν και πληροφορίες για προϊόντα που αναμένεται να κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στο 2019.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται το Dark Mode με το νέο μεγάλο update του iOS

Ολοκληρώνοντας, πάντως, αξίζει να σημειώσουμε πως όλες οι αναφορές για το WWDC και την Apple που υπήρχαν στο ημερολόγιο των events του Σαν Χοσέ... εξαφανίστηκαν λίγη ώρα μετά τη διαρροή των παραπάνω πληροφοριών. Πιθανόν η τεχνολογική εταιρεία να θέλει να καλύψει κάθε πιθανό ίχνος που να προμηνύει την ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου Προγραμματιστών, ωστόσο αυτή είναι μια συνηθισμένη πρακτική της κατά το παρελθόν και δεν αποκλείει την πραγματοποίηση του μεγάλου event στο συγκεκριμένο διάστημα. Περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, αναμένονται (λογικά) τον Μάρτιο...