Eπιστρέφει το MagSafe στα MacBooks!

Eπιστρέφει το MagSafe στα MacBooks!
ired.gr

Πολλοί εκ των χρηστών MacBook αναπολούν τις εποχές που ο φορητός τους υπολογιστής προστατευόταν από την τεχνολογία MagSafe, η οποία σε περίπτωση απότομου τραβήγματος, λόγω της ύπαρξης των μαγνητικών πλαισίων, έβγαινε από την θύρα φόρτισης χωρίς να προκαλεί ζημιά στο βύσμα ή τη θύρα του υπολογιστή.
Παρ’όλα αυτά, η Αpple έπαψε να χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο τρόπο σύνδεσης για τα ΜacBook, και την αντικατέστησε με το USB-C, για το οποίο όσο καλή δουλειά και να έχει γίνει από άποψη υλικής συνδεσιμότητας, την ασφάλεια που προσέφερε το ΜagSafe δεν είναι σε θέση να την προσεγγίσει.

Mια εταιρία, λοιπόν, ονόματι Ιnnerexile, τα τελευταία 3 χρόνια ανέπτυξε το ΤhunderMag, το οποίο, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, είναι ο πρώτος μαγνητικός αντάπτορας ο οποίος είναι απόλυτα συμβατός με Τhunderbolt 3, όντας ικανός να μεταφέρει δεδομένα μέχρι και 40 Gbps, ή βίντεο ανάλυσης έως και 5K, με παράλληλη παροχή ισχύος 100W. Φυσικά, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε συσκευή Thunderbolt 3 ή USB-C.

Διαβάστε επίσης: AirPods 2 και AirPower μέσα στους επόμενους μήνες...

Σύμφωνα με την εταιρία, έχουν πραγματοποιηθεί εξονυχιστικοί έλεγχοι κατά την παραγωγή του ThunderMag, προκειμένου να μην υπάρχουν θέματα υπερθέρμανσης, και σε πάσα συνθήκη η θερμοκρασία του δεν ξεπερνούσε τους 49 βαθμούς Κελσίου. Από εκεί και πέρα, λειτουργικά, αποτελείται από δύο τμήματα, με το ένα να συνδέεται στο Mac που πρόκειται να μπει το καλώδιο, και το άλλο να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο καλώδιο και το Mac.

To ThunderMag βρίσκεται στο Kickstarter, όπου από τη μία μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την ασφάλεια και την λειτουργικότητα του προϊόντος, μα από την άλλη παρουσιάζεται ως μια μελέτη χρόνων, η οποία έχει ελεγχθεί, έχει δοκιμαστεί και είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει. Παρ’ότι δεν θα κυκλοφορήσει, λοιπόν, μαζικά, στην αγορά, φαίνεται μια πολλά υποσχόμενη κατασκευή, η οποία σε περίπτωση που είναι λειτουργική κι ευδοκιμήσει, δεν αποκλείεται να αποκτήσει μεγάλο κοινό μελλοντικά…

Eπιστρέφει το MagSafe στα MacBooks!