Μέσα στα απόλυτα "viral" της Apple τα AirPods από πλευράς πωλήσεων!

Μέσα στα απόλυτα "viral" της Apple τα AirPods από πλευράς πωλήσεων!
ired.gr

Μπορεί να μην έχουν φτάσει ακόμα στα επίπεδα δημοφιλίας του iPhone, ωστόσο βρίσκονται σε καλό δρόμο και το "τρύπωμά" τους στις συνειδήσεις των Apple fans γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο.

Ο λόγος για τα AirPods, τα ασύρματα ακουστικά της Apple, που έχουν φτάσει, πλέον, να αποτελούν το δεύτερο νέο προϊόν με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας αναλύσεων Above Avalon Neil Cybart.

Διαβάστε επίσης: Νέα AirPods μέσα στη χρονιά με υποστήριξη για το Hey Siri και αδιαβροχοποίηση για το μοντέλο του 2019

Συγκεκριμένα, η Cybart εκτιμά ότι η Apple βρίσκεται ήδη καθ' οδόν για να πουλήσει 40 εκατομμύρια ζεύγη AirPods το 2019. Αυτό το νούμερο αντιπροσωπεύει αύξηση που αγγίζει το 90% σε σύγκριση με πέρσι. Κι ενώ το ποσοστό αυτό είναι, όντως, εντυπωσιακό, στην πραγματικότητα, δεν είναι... τίποτα μπροστά στην αύξηση 500% που σημειώθηκε στις αναζητήσεις στη Google για τα AirPods τη φετινή χριστουγεννιάτικη περίοδο και σε σύγκριση με πέρσι.

Σε σημεία της, η έκθεση αναφέρει πως υπάρχουν ήδη τουλάχιστον 25 εκατομμύρια άνθρωποι που χρησιμοποιούν AirPods. Το σύνολο αυτό πιθανότατα θα υπερβεί τα 50 εκατομμύρια άτομα μέσα στο 2019 και πρόκειται για τεράστια ποσά πωλήσεων και ενσωμάτωσης, για ένα προϊόν που δεν έχει γίνει καλά - καλά δύο ετών, που δεν έχει αναβαθμιστεί ποτέ και η αρχική του τιμή βρίσκεται στα 159 δολάρια.

Το πιο δημοφιλές προϊόν της Apple, μεταξύ αυτών που πρωτοκυκλοφόρησαν, ήταν το iPad. Στο μεταξύ, μπορεί το iPhone να αποτελεί το πιο σημαντικό τεχνολογικό προϊόν της εταιρείας, ωστόσο το iPad είδε στην πραγματικότητα μια μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις του, σαν πρωτοεμφανιζόμενη συσκευή.

Σε γενικό επίπεδο πωλήσεων των συσκευών Apple, η Cybart αναφέρει ότι τα AirPods ξεπερνούν αυτήν την περίοδο τα Apple Watch σε επίπεδο πρώτων πωλήσεων κατά 40%.

Τι κάνει δημοφιλή τα AirPods

Ποιες είναι όμως οι αιτίες που έχουν κάνει τα AirPods τόσο δημοφιλή, παρά το γεγονός πως στην αγορά κυκλοφορούν παρόμοια ασύρματα ακουστικά από άλες εταιρείες και σε χαμηλότερες τιμές;

Για την Cybart, μεγάλο ρόλο παίζει το design του συγκεκριμένου προϊόντος και το γεγονός πως είναι... πανεύκολα αναγνωρίσιμα όταν βρίσκονται στο αυτί του χρήστη τους. Με δεδομένο ότι η έλλειψη καλωδίων καθιστούν τα AirPods ιδανικά για δραστηριότητες σε υπαίθριους χώρους, όπως το περπάτημα και το τρέξιμο, είναι βέβαιο ότι θα γίνουν άμεσα αντιληπτά. Αντίθετα, τα Apple Watch μπορούν να καλύπτονται από μακριά μανίκια και σακάκια, με συνέπεια η συγκεκριμένη συσκευή να "χάνει" σε επίπεδο ορατότητας.

Επιπρόσθετα, τα AirPods αποτελούν μια νέα, "φρέσκια" και διαφορετική ιδέα για την αντικατάσταση των παραδοσιακών ενσύρματων ακουστικών. Η απουσία καλωδίου από ένα τέτοιο προϊον ήταν κάτι πρωτοποριακό σαν ιδέα, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε από την Apple και οι χρήστες ήταν περίεργοι να τα δοκιμάσουν.

Διαβάστε επίσης: AirPods 2 και AirPower μέσα στους επόμενους μήνες...

Έρχονται νέα AirPods μέσα στο 2019

Ποντάροντας στη μεγάλη επιτυχία των AirPods, η Apple φέρεται να προετοιμάζει μια έκδοση με νέες λειτουργίες, η οποία θα κυκλοφορήσει, πιθανότατα, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, τα ανανεωμένα AirPods θα υποστηρίζουν τη συνομιλία με τη Siri, θα καταγράφουν την υγεία του χρήστη, θα είναι ανθεκτικά στο νερό, ενώ ενδέχεται να κυκλοφορήσουν και σε μαύρο χρώμα. Από εκεί και πέρα, το 2021 φημολογείται πως θα κυκλοφορήσει μια πλήρως επανασχεδιασμένη έκδοση AirPods και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να παρακολουθούμε τις διαρροές και να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις...