Ίδιο design, καλύτερες επιδόσεις το νέο iPad mini 5

Ίδιο design, καλύτερες επιδόσεις το νέο iPad mini 5
ired.gr

Έχουν περάσει σχεδόν τρεισήμισι χρόνια από την κυκλοφορία του iPad mini 4 και η Apple φέρεται να προετοιμάζει το λανσάρισμα ενός νέου tablet μικρότερων διαστάσεων, μαζί με μια νέα έκδοση του iPad 9,7 ιντσών έκτης γενιάς του 2018, το οποίο θα έχει διάμετρο οθόνης κοντά στις 10 ίντσες.

Διαβάστε επίσης: Όλα όσα έχουμε μάθει ως τώρα για το επερχόμενο iPad mini 5...

Αν περιμένετε από το νέο iPad mini να φέρει κάτι διαφορετικό στην αγορά από πλευράς design, μάλλον θα απογοητευτείτε. Γενικά, η αγορά κινείται με πολύ αργά βήματα στο σχεδιαστικό κομμάτι τα τελευταία χρόνια και με αυτά τα δεδομένα, το επερχόμενο iPad mini 5 αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα με τον προκάτοχό του, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει το έγκριτο ιαπωνικό blog Macotakara από διάφορους "κατασκευαστές αξεσουάρ για ταμπλέτες".

Οι συγκεκριμένες πηγές αναφέρουν πως τα πάντα, σε επίπεδο χαρακτηριστικών, από τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID, τη θύρα Lightning και την υποδοχή ακουστικών 3,5 mm του iPad mini 4, θα διατηρηθούν και στο iPad mini 5, ενώ στα ίδια επίπεδα θα βρίσκονται τόσο οι διαστάσεις της νέας συσκευής όσο και το πλαίσιο γύρω από την οθόνη. 

Τώρα, αν ελπίζατε να βρείτε τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου (Face ID) και συνδεσιμότητα USB-C, όπως αυτή που υποστηρίζουν τα τρέχοντα iPad Pro μοντέλα, τότε μάλλον θα πρέπει να περιμένετε την κυκλοφορία κάποιας άλλης συσκευής ή να συμβιβαστείτε με την τεχνολογία που έχει καθιερώσει η Apple στις συσκευές προηγούμενης γενιάς. Και δεν πρέπει να αγνοείτε το γεγονός πως το νέο iPad mini 5 θα κυκλοφορήσει σε τιμές που θα είναι πιο προσιτές σε σύγκριση με τα Pro μοντέλα και η ενσωμάτωση προηγμένων χαρακτηριστικών θα ανέβαζε τόσο το κόστος παραγωγής όσο και την τιμή πώλησης στην αγορά. 

Για την ώρα, δεν έχει γίνει σαφές ποια θα είναι η τιμή βάσης που η Apple στοχεύει να "κολλήσει" στο ανανεωμένο iPad mini 7,9 ιντσών, ωστόσο οι διαρροές το θέλουν να ξεκινά χαμηλότερα από τα 329 δολάρια του iPad 9,7 ιντσών του 2018.

Διαβάστε επίσης: Πως θα αξιοποιήσετε περισσότερο και καλύτερα το iPad Pro 2018

Στο κομμάτι του επεξεργαστή του νέου iPad mini, ο τρέχων A8 είναι πιθανό να αντικατασταθεί με έναν Apple A10 ή A10X, οπότε ακόμα κι αν δεν είστε σε θέση να παρατηρήσετε σημαντικές αλλαγές στο design ή στα χαρακτηριστικά, θα υπάρξει σίγουρα σημαντική αναβάθμιση της ισχύος της συσκευής. Σημειώνεται πως το Apple A10X είναι το ίδιο chip που χρησιμοποιείται από το iPad Pro 10,5 ιντσών και τη δεύτερη γενιά των 12,9 ιντσών. Όσο για την παρουσίαση της συσκευής, αυτή εκτιμάται πως θα γίνει μέσα στην Άνοιξη.