Πόσα ξοδεύει ο μέσος χρήστης iPhone στο App Store κάθε χρόνο

Πόσα ξοδεύει ο μέσος χρήστης iPhone στο App Store κάθε χρόνο
ired.gr

Το γεγονός πως το App Store αποτελεί "χρυσωρυχείο" για την Apple και αποτελεί μια από τις βασικές (αν όχι τη βασικότερη) της Υπηρεσίες, είναι κάτι που σας έχουμε αναφέρει ξανά στο παρελθόν. Τα έσοδα της εταιρείας από τις συνδρομές είναι πολύ μεγάλα και έχουν βοηθήσει κατά κάποιον τρόπο την Apple να αντισταθμίσει την πτώση από τις πωλήσεις των iPhone. 

Διαβάστε επίσης: Τεράστιοι τζίροι από το downloading εφαρμογών από App Store και Play Store

Η σημασία που έχει το App Store για την Apple αποδείχτηκε για άλλη μια φορά από τα στοιχεία που παρείχε η εταιρεία Sensor Tower και αφορούσαν την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με αυτά, το μέσο εισόδημα που συγκεντρώθηκε ανά iPhone στις Η.Π.Α. αυξήθηκε κατά 36% το 2018 στα 79 δολάρια, από τα 58 δολάρια του 2017. Στο μεταξύ, ενώ το 56% των εσόδων της προηγούμενης μέτρησης προερχόταν από το downloading παιχνιδιών, η νέα μέτρηση έδειξε πως το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε σε άλλες κατηγορίες, στις οποίες κυριαρχούν οι συνδρομητικές εφαρμογές.

Συγκεκριμένα, οι δαπάνες των χρηστών iPhone για εφαρμογές ψυχαγωγίας αυξήθηκαν κατά 82%, φτάνοντας στα 8 δολάρια, ενώ οι δαπάνες για το Lifestyle αυξήθηκαν κατά 86%, αγγίζοντας τα 3,90 δολάρια. Οι εφαρμογές υγείας και φυσικής αγωγής παρουσίασαν αύξηση 75%, φτάνοντας στα 2,70 δολάρια.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, οι συνδρομές μπορούν αποδειχτούν ιδιαίτερα επικερδείς για τους προγραμματιστές εφαρμογών, καθώς παρέχουν μια επαναλαμβανόμενη και σχετικά σταθερή πηγή εισοδήματος, ενώ την ίδια στιγμή οι αγορές της μιας φοράς ή εντός των εφαρμογών (in-app) θα μειωθούν σταδιακά.

Φυσικά, για να συνεχίσουν οι χρήστες iPhone να ενισχύουν τα έσοδα του App Store, η Apple οφείλει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική με τις εφαρμογές που έχουν σαν στόχο να τους εξαπατήσουν. Ήδη, τον Ιανουάριο, η εταιρεία ανέλαβε δράση απέναντι σε εφαρμογές που επιχείρησαν με δόλια μέσα να "κερδίσουν" συνδρομές. Έτσι, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, οι προγραμματιστές οφείλουν να εμφανίζουν με σαφήνεια τις μηνιαίες τιμές και να παρουσιάζουν, σε δεύτερο πλάνο, κείμενο που θα επισημαίνει τα πιθανά κέρδη των χρηστών από τις συνδρομές. Με τον ίδιο τρόπο, οι δωρεάν δοκιμαστικές προσφορές πρέπει να προσδιορίζουν πόσο καιρό θα διαρκέσουν, καθώς και το κόστος τους, όταν ολοκληρωθεί η δοκιμαστική περίοδος και ξεκινήσει η συνδρομητική.

Οι συνδρομές είναι άκρως πολύτιμες για τα έσοδα της Apple από τις Υπηρεσίες. Ωστόσο, οι εταιρείες που κατασκευάζουν τις εφαρμογές έχουν αρχίσει να αντιδρούν για το ποσοστό που παρακρατεί η Apple, σαν προμήθεια για τη συμμετοχή τους στο App Store. Σημειώνεται πως η Apple εισπράττει 30% προμήθεια για όλες τις συνδρομές κατά το πρώτο έτος μετά την εγγραφή ενός νέου  συνδρομητή και 15% για κάθε πρόσθετο χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Αμφισβητείται έντονα η τιμολογιακή πολιτική της Apple στο App Store

Εταιρείες όπως οι Spotify και Netflix έχουν ήδη καταργήσει τις επιλογές συνδρομής εντός εφαρμογής, κατευθύνοντας τους χρήστες να κάνουν τις πληρωμές μέσα από τους δικούς τους ιστότοπους. Και αυτή είναι μια μέθοδος που μπορεί να επεκταθεί...