Φήμες θέλουν το επερχόμενο μοντέλο iPhone να μην έχει ούτε διαφορετικές θύρες φόρτισης, ούτε μεγαλύτερο φορτιστή

Φήμες θέλουν το επερχόμενο μοντέλο iPhone να μην έχει ούτε διαφορετικές θύρες φόρτισης, ούτε μεγαλύτερο φορτιστή
ired.gr

Ακόμη κι αν δεν υπάρχουν ακόμα επιβεβαιωμένες πληροφορίες για το σχεδιασμό του νέου μοντέλου iPhone που πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2019, σύμφωνα με φήμες, η Αpple δεν πρόκειται να αλλάξει τη θύρα Lightning στη συσκευή της, όπως επίσης και τα περιεχόμενα του κουτιού θα παραμείνουν τα ίδια, δηλαδή ο φορτιστής 5W, καθώς και το καλώδιο από USB-Α σε Lightning.

Ως εξήγηση δίνεται πως η θύρα δεν πρόκειται να αλλάξει, καθώς αυτό πρόκειται για ένα οικονομικό μέτρο της Αpple, η οποία αποσκοπεί στο να διατηρήσει τα ίδια αξεσουάρ για πολλές γενιές συσκευών ακόμη, προκειμένου να διατηρήσει τα κόστη παραγωγής στα ίδια επίπεδα, αποφεύγοντας την παραγωγή νέων περιφερειακών.

Πολύς κόσμος έχει ήδη εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, από τη στιγμή που αναγκάζονται να καταφύγουν στον 12W φορτιστή ο οποίος είναι για τα iPad, σε περίπτωση που θέλουν γρηγορότερη φόρτιση, βλέποντας, μάλιστα, πως με το τελευταίο iPad Pro, η Αpple έδινε με τη συσκευή 18W φορτιστή με συνδεσιμότητα USB-C. Παρ’ότι πολύς κόσμος περίμενε (και, κυρίως, ήλπιζε) να γίνει το ίδιο και στα iPhone, απ’ότι φαίνεται δεν θα είναι αυτή η περίπτωση.

Διαβάστε επίσης: H Apple κατηγορεί ότι ωθεί τους κατόχους iPhone σε αγορές νέων φορτιστών!

Για τον οποιονδήποτε λόγο και να προκύπτει το θέμα με τους φορτιστές, το συμπέρασμα είναι πως παρ’ότι οι μπαταρίες των συσκευών μεγαλώνουν, ο απλός φορτιστής ο οποίος δίνει η Apple μαζί με τη συσκευή λειτουργεί στα 5W, κάτι το οποίο κάνει το κινητό να φορτίζει αρκετά αργά, σύμφωνα με πολλούς χρήστες.

Βέβαια, όλα αυτά είναι φήμες, και μένει να δούμε τι θα γίνει στην πραγματικότητα δια στόματος Αpple...