Ανταμοιβή από την Αpple για τον νεαρό που βρήκε το bug στο FaceΤime!


Ανταμοιβή από την Αpple για τον νεαρό που βρήκε το bug στο FaceΤime!

ired.gr

Το πολυσυζητημένο bug, το οποίο επέτρεπε κάποιον να ακούσει τον συνομιλητή του προτού αυτός αποδεχτεί την κλήση στις ομαδικές κλήσεις του FaceTime λύθηκε, και ο πρώτος ο οποίος ανακάλυψε το σφάλμα ήταν ο Grant Thompson.

O 14χρονος μαθητής από την Arizona, την ώρα που προσπαθούσε να φτιάξει μια ομαδική κλήση για να παίξει Fortnite με τους φίλους του, παρατήρησε το πρόβλημα, και η μητέρα του, Michele, προσπάθησε να το αναφέρει κατ’ευθείαν στην Αpple, μέσω e-mail και επικοινωνίας διά social media.

Παρ’ότι η εταιρία δεν ανταποκρίθηκε άμεσα, εν τέλει επικοινώνησε μαζί της περίπου μια εβδομάδα πριν, αμέσως αφότου το θέμα έγινε γνωστό παγκοσμίως και κυκλοφόρησε σαν είδηση παντού. Φυσικά, η Αpple μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε απενεργοποιήσει τις ομαδικές κλήσεις στο FaceTime, δουλεύοντας πάνω στην επίλυση του προβλήματος.

Διαβάστε επίσης: Κυκλοφόρησε το update που διορθώνει το bug στο FaceTime!

Οι σημειώσεις της κυκλοφορίας του patch κάνουν αναφορά στον Thompson, όπως επίσης και στον Daven Morris από το Texas, οι οποίοι συνέβαλλαν στην αναγνώριση και επίλυση του προβλήματος.

Η Αpple επιβεβαίωσε πως πρόκειται να ανταμείψει την οικογένεια του Grant, όπως επίσης και να προσφέρει επιπλέον κάτι προς την εκπαίδευση του νεαρού, με περισσότερες λεπτομέρειες να μην είναι γνωστές, προς το παρόν.

Αν μη τι άλλο, κινήσεις σαν αυτές προκαλούν ποικίλες αντιδράσεις, και ακόμη μπορούν να χαρακτηριστούν από κάποιους ως εντυπωσιασμού, το πρακτικό αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο, και ο νεαρός, όπως και η οικογένειά του, κατάφεραν να ωφεληθούν από την κίνησή τους να αναφέρουν άμεσα το πρόβλημα, κάτι το οποίο έχει ξανακάνει η Apple στο παρελθόν, με την περίπτωση του 19χρονου Luca Todesco, ο οποίος ήταν ο πρώτος που κατάφερε να κάνει jailbreak το iPhone 7.