Αναστολή λειτουργίας ή διαγραφή η τιμωρία των χρηστών Spotify με ad blockers από εδώ και στο εξής

Αναστολή λειτουργίας ή διαγραφή η τιμωρία των χρηστών Spotify με ad blockers από εδώ και στο εξής
ired.gr

Αμείλικτη στάση φέρεται να πρόκειται να κρατάει το Spotify στους χρήστες ad blockers, όπως μπορεί κανείς να δει στους ανανεωμένους όρους χρήσης του. Η υπηρεσία, όπως ενημέρωσε τους χρήστες μέσω email, αναφέρει ξεκάθαρα πως πλέον απαγορεύεται οποιαδήποτε μορφή ad blocker, όπως επίσης και δραστηριότητες ψεύτικων ακροάσεων (bots κτλ). Οι λογαριασμοί οι οποίοι θα χρησιμοποιούν τα παραπάνω λογισμικά αντιμετωπίζουν κίνδυνο άμεσης διακοπής ή και διαγραφής του λογαριασμού, όροι οι οποίοι πρόκειται να μπουν σε ισχύ από την 1η του Μαρτίου.

Η εταιρία, από ανακοίνωσή της πέρυσι τον Μάρτιο, είχε αναφέρει πως περίπου το 1,3% των χρηστών του (ήτοι 2 εκατομμύρια άτομα), χρησιμοποιούσαν τη δωρεάν έκδοση του Spotify με ad blockers, οι οποίοι αποδείχθηκαν αρκετοί ώστε να επαναπροσδιοριστούν αναγκαστικά τα μετρικά στοιχεία χρήσης της εφαρμογής. Παράλληλα, ξεκίνησε και η αναζήτηση και κατάργηση εφαρμογών Αndroid, μέσω των οποίων οι χρήστες μπορούσαν να χρησιμοποιούν το Spotify χωρίς διαφημίσεις.

Οι ανανεωμένοι όροι αναφέρουν ξεκάθαρα πως η παράκαμψη ή το μπλοκάρισμα των διαφημίσεων της υπηρεσίας, η χρησιμοποίηση, δημιουργία ή ο διαμοιρασμός εφαρμογών που προκαλούν τα ανωτέρω, μπορούν να οδηγήσουν σε άμεση διακοπή του λογαριασμού σας, προσωρινή ή μη.

Διαβάστε επίσης: Λειτουργία "μπλοκαρίσματος" αναπτύσσει το Spotify για τους χρήστες iOS

Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία που δημοσιοποίησε το Spotify, παράλληλα με τα οικονομικά αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου της περσινής χρονιάς, για πρώτη φορά στην ιστορία του κατέγραψε κέρδος, έπειτα από την ίδρυσή του το 2006. Η εταιρία, η οποία έγινε δημόσια το Μάη του 2018, παρ’ότι βρίσκεται χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, συνεχίζει να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, παρά τον ανταγωνισμό.

Ενδεικτικό είναι πως οι συνδρομητές του αυξήθηκαν κατά 36%, και έφτασαν στα 96 εκατομμύρια, και οι συνδρομές καλύπτουν το 88% των εσόδων της υπηρεσίας. Παρ’ότι οι διαφημίσεις καλύπτουν ένα πολύ μικρό μέρος αυτών, η εταιρία κάνει οτιδήποτε μπορεί προκειμένου να αποφύγει οποιαδήποτε μείωση στα κέρδη του, όπως επίσης και την απόκτηση νέων συνδρομητών.