Η γενιά των millennials ανακηρύσσει το Youtube ως το πιο “οικείο” brand, πάνω από την Αpple

Η γενιά των millennials ανακηρύσσει το Youtube ως το πιο “οικείο” brand, πάνω από την Αpple
ired.gr

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ένα δείγμα millenials (ήτοι, άνθρωποι που έχουν γεννηθεί από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ’00) από τη διαφημιστική εταιρία MBLM, το στέμμα του νικητή κατέληξε στο Youtube για φέτος, εκθρονίζοντας την περσινή νικήτρια, Apple.

Η συγκεκριμένη έρευνα βασίζεται σε ένα στοιχείο το οποίο ονομάζεται Brand Intimacy, και το έχει δημιουργήσει η MBLM, σύμφωνα με την οποία αυτό oρίζεται ως νέο παράδειγμα για να ελέγξει και να ενισχύσει τον συναισθηματικό δεσμό μεταξύ ενός ατόμου με το εκάστοτε brand.

Διαβάστε επίσης: 
Όταν η Apple θέλει... μπορεί (να αυξήσει εύκολα τις πωλήσεις των iPhone)!

Αξιοσημείωτο είναι πως πριν μερικά χρόνια το YouTube δεν βρισκόταν ούτε στην πρώτη δεκάδα αυτής της κατάταξης, μα ανά τα χρόνια σημείωσε ραγδαία άνοδο, φτάνοντας εν τέλει στην κορυφή, ανεβαίνοντας από την περσινή του τρίτη θέση.

Με την κυκλοφορία του YouΤube Music πέρυσι, καθώς επίσης και με το αδιαμφισβήτητα τεράστιο και μονίμως αυξανόμενο περιεχόμενό του, δεν αποτελεί απορία το πως η πλατφόρμα αποτέλεσε την πρώτη επιλογή των ερωτηθέντων, και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Mario Natarelli, διευθύνοντος συμβούλου της MBLM, “το YouΤube κάνει πολύ καλή δουλειά στο να χτίζει ένα brand το οποίο προσαρμόζεται στις ανάγκες και τις επιθυμίες ενός κοινού που δένεται πολύ με τη βιομηχανία των media και της ψυχαγωγίας, όπως είναι οι millenials”.

Διαβάστε επίσης: Δύσκολη χρονιά το 2018 για τα Mac…

Nα σημειωθεί πως πέρυσι, με τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας να βγάζουν την Αpple στην κορυφή, ο Natarelli είχε δηλώσει πως “η Αpple έχει κατασταθεί ως αναντικατάστατη στις ζωές πολλών χρηστών της ανά τον κόσμο”, ενώ για φέτος δεν έγινε κάποια δήλωση στο πως η εταιρία βρέθηκε στην δεύτερη θέση.

Πάνω σ’αυτό, μπορεί κανείς να πιστέψει πως με τις χαμηλές πωλήσεις των Mac, iPad, όπως επίσης και τις μειώσεις που σημείωσαν αυτές των iPhone, η Αpple όντως βρέθηκε σε μια χρονιά η οποία δεν ήταν ιδιαίτερα καλή συγκριτικά με προηγούμενες, κάτι το οποίο, λογικά, την ζημίωσε και στη συγκεκριμένη έρευνα.

Την πρώτη δεκάδα της λίστας μετά το YouΤube και την Αpple συμπληρώνουν κατά σειρά τα Netflix, Disney, Nike, Target, XBOX, Playstation, Google και Walmart, με την Samsung να μη βρίσκει κάποια θέση σε αυτή…