Επιτέλους, το Netflix αγαπά και τους χρήστες του iOS!


Επιτέλους, το Netflix αγαπά και τους χρήστες του iOS!

ired.gr

Πέρυσι το καλοκαίρι, το Netflix είχε υποσχεθεί πως κάποια στιγμή θα έφτανε και στους χρήστες Αpple η λειτουργία Smart Downloads, κάτι το οποίο συνέβη εν τέλει τώρα.

Πρακτικά, ο τρόπους λειτουργίας του Smart Downloads είναι απλός, μα σχεδόν απαραίτητος στο να υπάρχει ομαλή ροή στην παρακολούθηση μιας σειράς (binge watchers του πλανήτη, ενθουσιαστείτε!).

Παρακολουθώντας ένα επεισόδιο εκτός σύνδεσης, με την πρώτη σύνδεση σε Wi-Fi, ξεκινά να κατεβαίνει ήδη το επόμενο επεισόδιο στην συσκευή του χρήστη. Σύμφωνα με την εταιρία, όταν ολοκληρωθεί η προβολή του κατεβασμένου επεισοδίου, το Smart Downloads διαγράφει το συγκεκριμένο επεισόδιο, και αυτόματα ξεκινά να κατεβάζει το αμέσως επόμενο.

Διαβάστε επίσης: Λειτουργία "μπλοκαρίσματος" αναπτύσσει το Spotify για τους χρήστες iOS

Με γνώμονα τη λογική πως το Netflix δεν θέλει να γεμίσει την συσκευή του χρήστη, δεν αποθηκεύεται πάνω από ένα επεισόδιο τη φορά, και το downloading ξεκινά αυστηρά μόνο όταν η σύνδεση γίνει μέσω Wi-Fi, οπότε δεν υπάρχει φόβος για αλόγιστη κατανάλωση των mobile data.

Αυτή η λειτουργία ισχύει, προφανώς, αποκλειστικά για σειρές, και όχι για ταινίες.

Πολλοί χρήστες φαίνεται πως θα βρουν τη συγκεκριμένη λειτουργία χρήσιμη, μα αν παρ’όλα αυτά για τον οποιονδήποτε λόγο δεν ενδιαφέρεστε, μπορείτε πολύ απλά να την απενεργοποιήσετε. Όπως και να’χει, μετά τις τελευταίες αυξήσεις στις τιμές των συνδρομών του Netflix, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι ετοιμάζει η εταιρία προκειμένου να διατηρήσει το κοινό της…