Τέλος στην υποστήριξη του iOS 12.1.2 - Νέα beta για το 12.2

Τέλος στην υποστήριξη του iOS 12.1.2 - Νέα beta για το 12.2
ired.gr

Στη συνηθισμένη της πρακτική προχώρησε η Apple, όταν προχωράει στην έκδοση ενός νέου update λειτουργικού. Ποια είναι αυτή; Η διακοπή υποστήριξης του προηγούμενου update, ώστε να διασφαλίσει πως οι κάτοχοι ενός iPhone ή ενός iPad θα προχωρήσουν στην αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος της συσκευής τους και θα είναι πλήρως ενημερωμένοι και... ασφαλισμένοι.

Διαβάστε επίσης:  iOS 13: Αφήνει εκτός υποστήριξης παλαιότερα iPhone και iPad;

Στην προκειμένη περίπτωση και δυο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του iOS 12.13, ενός update που περιελάμβανε επιδιορθώσεις σφαλμάτων, βελτιωτικές κινήσεις επιδόσεων και λύσεις σε θέματα ασφαλείας, η Apple σταμάτησε να υπογράφει τον κώδικα για το iOS 12.1.2. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως οι κάτοχοι iPhone και iPad μπορούν, πλέον, να βρουν στους σέρβερς της Apple μονάχα το iOS 12.1.3 (και τις beta εκδόσεις μετά από αυτό), ενώ αν έχουν κάνει ήδη το update και επιθυμούν να κάνουν downgrade, τότε... πολύ απλά δεν μπορούν!  

Τι διορθώνει το update iOS 12.1.3

Η τελευταία ενημέρωση του iOS της Apple αφορούσε, κυρίως, σε δευτερεύοντα ζητήματα λειτουργικού, όπως ένα σφάλμα στα Messages, που εμπόδιζε τους χρήστες να σκρολάρουν μεταξύ των φωτογραφιών, ενώ η νέα έκδοση εξέτασε επίσης ένα πρόβλημα με την είσοδο ήχου στο iPad Pro και ένα ελάττωμα που προκαλούσε την αποσύνδεση ορισμένων συστημάτων CarPlay από τα iPhone XR και XS.

Επιπλέον, η τελευταία ενημέρωση iOS της Apple επιδιόρθωσε δύο ζητήματα, που σχετίζονταν με το HomePod και μπορούσαν να προκαλέσουν μη αναμενόμενη επανεκκίνηση της συσκευής ή να αναγκάσουν τη Siri να σταματήσει να ακούει εντολές από τους χρήστες του ηχείου.

Σε γενικό επίπεδο, η Apple έχει επισημάνει πως σταματά να υπογράφει τον κώδικα προηγούμενων updates, για να εμποδίσει τους χρήστες να προχωρήσουν σε downgrade σε παλαιότερες εκδόσεις. Έτσι, θεωρεί πως θα είναι προστατευμένοι από νέες απειλές.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται και η αναβάθμιση iOS 12.2 - Κυκλοφόρησε η πρώτη beta

Τι φέρνει το update iOS 12.2

Στο μεταξύ, η απόφαση της εταιρείας να σταματήσει την υπογραφή του παλαιότερου κώδικα προέκυψε λίγες ώρες μετά την προώθηση μιας δεύτερης beta έκδοση του επερχόμενου update iOS 12.2, ώστε να το αξιολογήσουν οι προγραμματιστές. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το iOS 12.2 θα προσφέρει μια σειρά από νέες λειτουργίες, όπως τέσσερις νέους χαρακτήρες Animoji, ανανεωμένο Κέντρο ελέγχου (ειδικά στο widget της Μουσικής) και τροποποιήσεις στην οθόνη κλειδώματος (αντικατάσταση της ημερομηνίας από την χωρητικότητα της μπαταρίας), επεκτάσεις στην εφαρμογή Apple News, AirPlay 2 και υποστήριξη HomeKit για διάφορα μοντέλα τηλεοράσεων και πολλά άλλα. Στην αναμονή, λοιπόν!