Προχωράει η Apple προς την παραγωγή δικών της modem για τα iPhone

Προχωράει η Apple προς την παραγωγή δικών της modem για τα iPhone
ired.gr

Είναι οριστική, πλέον, η απόφαση της Apple να προχωρήσει στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των δικών της modem chip, τα οποία θα ενσωματώνει στις μελλοντικές της συσκευές και να πάψει να εξαρτάται από τρίτες εταιρείες, όπως η Qualcomm παλαιότερα και η Intel τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, έχει στήσει ήδη το σχετικό τμήμα στο εσωτερικό της, με επικεφαλής τον Johny Srouji, τον αντιπρόεδρο των hardware τεχνολογιών της.

Διαβάστε επίσης: Test: Τι δείχνει νέα αξιολόγηση για το Galaxy S10 έναντι του iPhone XS

Όπως όλα δείχνουν, τα μελλοντικά iPhone, iPad και Apple Watch θα ενσωματώνουν κυψελοειδή chips με τη σφραγίδα της Apple και της ίδιας ομάδας, η οποία είναι υπεύθυνη για τα εντυπωσιακά chipsets των σειρών A, που κάνουν τα iPhones να ξεχωρίζουν σε επιδόσεις από τον ανταγωνισμό.

Στο μεταξύ, οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν, θέλουν την Apple να έχει αναθέσει στον Srouji από τον Ιανουάριο τον σχεδιασμό των δικών της modem chips, ωστόσο δεν προσδιορίζεται, χρονικά, πότε τα chips αυτά θα είναι έτοιμα προς χρήση και ενσωμάτωση στις συσκευές. Με τη μεταφορά της ανάπτυξης των συγκεκριμένων modem chips στο εσωτερικό της, η Apple μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικά ποσά από τα 3 με 4 δισεκατομμύρια που ξόδευε κάθε χρόνο για να τα προμηθεύεται από τρίτες εταιρείες. Σημειώνεται πως το κάθε κομμάτι κόστιζε στο Κουπερτίνο μεταξύ 15 και 20 δολαρίων.

Όπως αναφέραμε στην αρχή του άρθρου μας, η Apple χρησιμοποιούσε αρχικά modem chips της Qualcomm για τα iPhone, ωστόσο οι δικαστικές διαμάχες μεταξύ των δυο εταιρειών, "έσπρωξαν" την Apple προς την Intel. Βέβαια, τα chips της Intel θεωρούνται λιγότερο εξελιγμένα από αυτά της Qualcomm και στο Κουπερτίνο θέλουν να βρουν μια μόνιμη και σταθερή λύση σε αυτό το κομμάτι, για να κάνουν και το επόμενο βήμα, αυτό της υποστήριξης των 5G συχνοτήτων. 

Διαβάστε επίσης: Σύντομα η Apple θα κατασκευάζει δικές της μπαταρίες για τα iPhone...

Η Apple αναμένεται να εισάγει τα iPhone στο "παιχνίδι" του 5G από το 2020 και μετά, ωστόσο δεν θεωρείται σίγουρο πως θα έχει προλάβει μέχρι τότε να αναπτύξει τα απαιτούμενα modem chips από τη δική της ομάδα. Σε περίπτωση που δεν προλάβει να το κάνει, τότε θα στραφεί ξανά στην Intel για την προμήθεια 5G chips, παρά το γεγονός πως η πρόοδος της Intel θεωρείται, γενικά, αργή σε αυτό το κομμάτι και ίσως η Apple ψαχτεί για νέους συνεργάτες μέχρι να τελειοποιήσει τη δική της παραγωγή. Μάλιστα, οι MediaTek και Samsung έχουν ακουστεί σαν πιθανοί υποψήφιοι προμηθευτές, αν η κατάσταση με την Intel δεν παρουσιάσει βελτίωση...