Tα αθλητικά highlights γίνονται πιο εντυπωσιακά και διαδραστικά από ποτέ και στο ποδόσφαιρο!

Tα αθλητικά highlights γίνονται πιο εντυπωσιακά και διαδραστικά από ποτέ και στο ποδόσφαιρο!
ired.gr

Είναι σαφές πως τα όρια μεταξύ γήινης και ψηφιακής πραγματικότητας αρχίζουν να στενεύουν όλο και περισσότερο με την πάροδο του χρόνου, κάτι το οποίο φαίνεται να ενθουσιάζει πολλούς, να τρομάζει άλλους τόσους, μα σίγουρα να κάνει τους πάντες να ασχολούνται με τη ραγδαία εξέλιξη που παρουσιάζει η τεχνολογία μέρα με τη μέρα.

Η αρχή, λοιπόν, στο ποδόσφαιρο, θα πραγματοποιηθεί στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος (Premier League). Tρεις εκ των μεγαλύτερων ομάδων της, η Arsenal, η Liverpool όπως επίσης και η Manchester City θα τοποθετήσουν 38 5K ultra high definition κάμερες στα γήπεδά τους, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Intel True View σε συνεργασία με την ομώνυμη εταιρία.

Η ιδιαιτερότητα των συγκεκριμένων καμερών που χρησιμοποιεί η τεχνολογία αυτή είναι πως δεν καταγράφουν μόνο εικόνα, αλλά και ύψος, βάθος και πλάτος, κάτι το οποίο τους επιτρέπει να παράγουν voxels, ήτοι pixels me όγκο. Αυτό συνεπάγεται την δυνατότητα της αναπαράστασης των φάσεων του αγώνα σε τρισδιάστατο επίπεδο, επιτρέποντας έτσι στους θεατές να ξαναβλέπουν τις στιγμές που θα επιλέγουν οι ίδιοι από οποιαδήποτε δυνατή γωνία.

Διαβάστε επίσης:Αν σας αρέσουν οι φωτογραφίες, η Apple σας δίνει την ευκαιρία να διακριθείτε!

H συγκεκριμένη τεχνολογία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από την Ιntel στα αμερικανικά πρωταθλήματα μπάσκετ και ράγκμπι (ΝΒΑ, NFL), και η εταιρία επιβεβαίωσε πως το περιεχόμενο των αγώνων θα είναι διαθέσιμα και στους θεατές κατά τη διάρκεια αυτών, όπως επίσης και στους συλλόγους μέσω των ιστοσελίδων τους, όπως και μέσω των social media.

Σύμφωνα με τον James Carwana, αντιπροέδρου και γενικού διευθυντή της Ιntel Sports, μέσω των διαδραστικότερων εμπειριών, οι φίλαθλοι και οπαδοί έχουν την τιμητική τους, και έτσι έρχονται σε επαφή με τις αγαπημένες τους ομάδες σε ένα νέο επίπεδο.

Mένει, φυσικά, να δούμε κατά πόσο θα ανταποκριθούν και οι θεατές στο εγχείρημα αυτό, και εφ’όσον είναι θετικοί, σε πόσο καιρό θα μπορέσει να επεκταθεί και σε άλλες ομάδες και χώρες, προκειμένου να έχει περισσότερος κόσμος την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το νέο αυτό επίπεδο παρακολούθησης αθλημάτων…