H Google προειδοποιεί πως οι αλλαγές στην ιδιωτικότητα των προσωπικών δεδομένων θα μπορούσαν να αποτελέσουν πλήγμα για την εταιρία

H Google προειδοποιεί πως οι αλλαγές στην ιδιωτικότητα των προσωπικών δεδομένων θα μπορούσαν να αποτελέσουν πλήγμα για την εταιρία
ired.gr

Σύμφωνα με τη μητρική εταιρία της Google, Alphabet Inc., οι νέες αλλαγές στην ιδιωτικότητα των δεδομένων, οι νέες πολιτικές στην ψηφιακή διαφήμιση, και τα bugs του λογισμικού τα οποία προκαλούν διάρρευση των προσωπικών πληροφοριών των χρηστών, μπορούν να βλάψουν την επιχείρηση και τις δραστηριότητές της.

Η εταιρία κατέθεσε την ετήσια αναφορά της, και μέσω αυτής αναφέρεται η ανάγκη της για συνεχή προσαρμοστικότητα στους κανονιστικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται, όπως επίσης και στις συνεχώς εναλλασσόμενες συμπεριφορές των καταναλωτών προς τα δεδομένα τους, όπως επίσης και την ιδιωτικότητά τους στο Διαδίκτυο.

Αναφέρεται από την εταιρία πως “Οι αλλαγές που πρέπει να επέλθουν στις πρακτικές μας για την ιδιωτικότητα των δεδομένων, όπως επίσης και οι αλλαγές σε διαφημιστικές πολιτικές τρίτων εταιριών, μπορούν να επηρεάσουν το είδος των διαφημίσεων, ή / και το ύφος το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γι’αυτές, κάτι το οποίο μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην επιχείρησή μας.”

Διαβάστε επίσης: Αpple: Tι προτείνει για το χειρισμό προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών 

Επίσης, αναφέρεται πως “Εάν δεν προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα, ή να παραδίδουμε διαφημίσεις αποτελεσματικά και ανταγωνιστικά, η φήμη μας μπορεί να επηρεαστεί, και κατ’αυτό τον τρόπο θα μπορούσαμε να δούμε μείωση στα έσοδα από τους διαφημιστές, ή / και να επηρεαστούμε δυσμενώς με ποικίλους τρόπους στις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες.”

Τη στιγμή που οι καταναλωτές και οι πολιτικοί επανεκτιμούν τα μοντέλα της συλλογής δεδομένων που χρησιμοποιούν εταιρίες όπως η Google και η Facebook Inc., η πιθανότητα να επέλθουν νέοι περιορισμοί, οι οποίοι επί της ουσίας θα διακόψουν διόλου ασήμαντες πηγές εσόδων, αυξάνεται. Μέχρι και σήμερα, η Google στις περισσότερες των περιπτώσεων έχει βρεθεί αντιμέτωπη με κάποια χρηματικά πρόστιμα στην Eυρώπη, τα οποία μπόρεσε να πληρώσει λόγω του κολοσσιαίου ταμείου της. Παρ’όλα αυτά, κάποιοι συνήγοροι της ιδιωτικότητας, όπως επίσης και αυτοί που ανησυχούν με το τεράστιο μέγεθος της εταιρίας, πιέζουν για σκληρότερες πολιτικές.

Ο διαδικτυακός γίγαντας που ακούει στο όνομα Google είχε προειδοποιηθεί για αυστηρότερους κανονισμούς και ρυθμίσεις, όπως επίσης και για πιθανά πρόστιμα στο παρελθόν. Επίσης, κανονιστικές καταθέσεις όπως αυτή της ετήσιας αναφοράς της Αlphabet Inc. είναι συχνά γεμάτες με βαρυσήμαντες περιγραφές των κινδύνων και των ρίσκων που ενέχουν, προκειμένου οι εταιρίες να μη μηνυθούν από τους επενδυτές τους εάν κάτι πάει στραβά. Ακόμη κι έτσι, οποτεδήποτε πραγματοποιούνται δηλώσεις και παρουσιάζονται αναφορές, οι επενδυτές, όπως και οι αναλυτές, προσέχουν και λαμβάνουν υπ’όψιν τους τα εκάστοτε λεγόμενα.

Ακόμη μια προσθήκη στην τελευταία αναφορά της Αlphabet, προειδοποιεί για τα λάθη που παρουσιάζονται στο λογισμικό. “Προβλήματα και bugs στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας έχουν προκύψει και μπορούν να προκύψουν εκ νέου στο μέλλον, ή ακόμη και τα μέτρα ασφαλείας μας θα μπορούσαν να παραβιαστούν, έχοντας ως αποτέλεσμα την ακατάλληλη χρήση αυτών, ή / και την αποκάλυψη δεδομένων χρηστών”, ανέφερε η εταιρία.

Διαβάστε επίσης: Καταγγελία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον και της Apple!

Πέρυσι, η Google βρήκε ένα θέμα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσής της, Google Plus, το οποίο θα μπορούσε να αποκαλύψει τα προσωπικά δεδομένων περίπου μισού εκατομμύριου εκ των χρηστών της. H εταιρία αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας αρκετά σύντομα μετά απ’αυτό.

Η Αlphabet επίσης προειδοποίησε για μια επικείμενη επέκταση σε μη διαφημιζόμενους επιχειρηματικούς χώρους, όπως τις υπηρεσίες cloud και το hardware.
“Καθώς αυτοί οι παράγοντες και η συνεχώς εξελισσόμενη φύση της δουλειάς μας, ο ιστορικός ρυθμός αύξησης των εσόδων μας, καθώς και το ιστορικό περιθώριό κέρδους μας, μπορούν να μην είναι ενδεικτικά για την μελλοντική απόδοσή μας”, ανέφεραν.

Η εταιρία ανέφερε αρκετά μικρότερα περιθώρια κέρδους για το τελευταίο τρίμηνο του 2018, καθώς επένδυσαν στην επέκταση των υπηρεσιών cloud τους, όπως επίσης και στο Youtube.