Test: Τι δείχνει νέα αξιολόγηση για το Galaxy S10 έναντι του iPhone XS

Test: Τι δείχνει νέα αξιολόγηση για το Galaxy S10 έναντι του iPhone XS
ired.gr

Ο κόσμος της τεχνολογίας περιμένει με αγωνία την 20η Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία η Samsung θα παρουσιάσει τη νέα σειρά smartphones Galaxy S10.

Αν και βρισκόμαστε δυο, περίπου, εβδομάδες πριν το μεγάλο event, πολλά πράγματα που αφορούν τη νέα "οικογένεια" smartphones της κορεάτικης εταιρείας έχουν διαρρεύσει και πλέον λίγα πράγματα έχουν αφεθεί στη φαντασία.

Διαβάστε επίσης: Έρχονται τα smartphones με εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 1 TB!

Φυσικά, σε αυτό το πλαίσιο έχουν ήδη αρχίσει και οι τεχνικές μετρήσεις και συγκρίσεις, με μια από τις πιο πρόσφατες που έχει κυκλοφορήσει (από την εφαρμογή μετρήσεων επιδόσεων Geekbench), να φέρνει μπροστά το iPhone XS από ένα, τουλάχιστον, από τα νέα smartphones της Samsung, στο κομμάτι των επιδόσεων.

Η νέα έκθεση που παρουσιάστηκε, πιστεύεται πως έχει αναλύσει το Samsung Galaxy S10+ με επεξεργαστή Exynos (είναι ο επεξεργαστής που αναπτύσσει η ίδια η Samsung και χρησιμοποιούσε, μέχρι σήμερα, στις διεθνείς εκδόσεις των smartphones που κυκλοφορούσε, σε αντίθεση με τον Snapdragon της Qualcomm, που ήταν ενσωματωμένος στις εκδόσεις των ΗΠΑ), με τη συσκευή να πετυχαίνει single-core σκορ 4.472 και multi-core σκορ 10.387. Πρόκειται για ιδιαίτερα υψηλές μετρήσεις, ωστόσο το μόνο που καταφέρνουν είναι να... περιορίσουν το κενό που υπήρχε με το A12 Bionic chip των iPhone.

Συγκεκριμένα, σε ανάλογες μετρήσεις του προηγούμενου Νοεμβρίου, τα iPhone XS και XS Max πέτυχαν σκορ 4.821 και 4.774 σε single core, ενώ σε multi-core τα σκορ ήταν 11.392 και 11.380 αντίστοιχα. Ακόμη και το... της παρέας, iPhone XR, πέτυχε σκορ υψηλότερο από το Galaxy S10 που "δοκιμάστηκε", με 4.773 στο single-core και 11.301 στο multi-core. 

Σε αυτό το σημείο, πάντως, πρέπει να σημειώσουμε πως οι συγκεκριμένες μετρήσεις (πέρα από το κομμάτι του πρεστίζ), δεν είναι η αρχή και το τέλος για τις επιδόσεις των smartphones. Για αρκετό κόσμο, πέρα από την ταχύτητα και τις επιδόσεις του συνδυασμού επεξεργαστή και RAM, μεγάλο ρόλο παίζουν η ποιότητα της εικόνας, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας και, φυσικά, η τιμή.

Κατά συνέπεια, ας περιμένουμε πρώτα να δούμε τι θα μας παρουσιάσει, επίσημα, η Samsung και ποια θα είναι η ανταπόκριση των νέων συσκευών από τον κόσμο, ώστε να έχουμε ασφαλέστερα κριτήρια απέναντι στις δοκιμασμένες συσκευές της Apple.

Διαβάστε επίσης: iPhone Tip: Ανοίξτε απλά και γρήγορα ένα link στον Google Chrome

Οι διαρροές που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα, κάνουν λόγο για μοντέλα που μπορεί να έχουν μέχρι και 1 TB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, υποστήριξη για 5G και εντυπωσιακές οθόνες με μικρές «τρύπες» για τις selfie κάμερες. Ωστόσο, σε μια εποχή που οι πωλήσεις των smartphones είναι διαρκώς ανοδικές, ίσως χρειαστούν διαφορετικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, που θα κάνουν τα επερχόμενα smartphones να ξεχωρίσουν…