H Google λανσάρει δύο λειτουργίες προσβασιμότητας στο Android για ανθρώπους με απώλεια ακοής

H Google λανσάρει δύο λειτουργίες προσβασιμότητας στο Android για ανθρώπους με απώλεια ακοής
ired.gr

Σήμερα το πρωί, η Google κυκλοφόρησε δύο νέες λειτουργίες για το Android, για ανθρώπους οι οποίοι είτε έχουν θέματα απώλειας ακοής, είτε είναι πλήρως κωφοί.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μέχρι το 2055 θα ζουν περίπου 900 εκατομμύρια άνθρωποι με θέματα ακοής. Οι δυνατότητες που παρουσιάζουν τα κινητά τηλέφωνα είναι πολλά υποσχόμενες, και είναι σε θέση να βοηθήσουν να ανοίξουν οι γραμμές της επικοινωνίας.

Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι το Live Transcribe, η οποία, όπως υποδηλώνεται και από το όνομα αυτής, μετατρέπει τον ήχο σε κείμενο σε πραγματικό χρόνο. έτσι ώστε οι χρήστες με απώλεια ακοής να μπορούν να διαβάζουν το κείμενο, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί μια αμφίδρομη και ταυτόχρονη συζήτηση. Η ρύθμισή του είναι να παρουσιάζει λευκό κείμενο σε μαύρο φόντο, έτσι ώστε να είναι ευκολότερο να αναγνωστεί, και επίσης μπορεί να συνδεθεί με εξωτερικά μικρόφωνα, για καλύτερα αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμα: Προσοχή: Ποιες είναι οι νέες iOS εφαρμογές που σχετίζονται με κακόβουλο λογισμικό

Η λειτουργία αυτή βασίζεται κυρίως στην δουλειά της εταιρίας πάνω στον τομέα της μετατροπής της ομιλίας σε κείμενο, όπως επίσης και στη μετάφραση. Θα ξεκινήσει σήμερα σε περιορισμένη beta λειτουργία, για χρήστες του Pixel 3, ενώ θα είναι διαθέσιμο σε πάνω από 70 γλώσσες και διαλέκτους.

Η επόμενη λειτουργία είναι ήδη διαθέσιμη μέσω του Play Store, και ονομάζεται Sound Amplifier. Σχεδιάστηκε προκειμένου να φιλτράρει τους ανεπιθύμητους ήχους, δίχως να ανεβάζει την ένταση των ήδη ισχυρών ήχων. Η συγκεκριμένη λειτουργία χρησιμοποιείται με ακουστικά, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να τη ρυθμίσουν οι ίδιοι, για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.