Nορβηγός σώθηκε μετά από πτώση, χάρη στο Apple Watch του

Nορβηγός σώθηκε μετά από πτώση, χάρη στο Apple Watch του
ired.gr

Η 4η σειρά των Apple Watch, ανάμεσα στις διάφορες λειτουργίες τους, έχει και αυτή της ανίχνευσης πτώσεως, η οποία χαρακτηρίστηκε από τον χρήστη του ρολογιού ως σωτήρια για τη ζωή του.

Ο 67χρονος Toralv Østvang βρέθηκε στο πάτωμα του μπάνιου του, ματωμένος και έχοντας χάσει τις αισθήσεις του, από τους αρχές των επειγόντων περιστατικών. Σύμφωνα με νορβηγικές πηγές, ο Østvang έπεσε στο μπάνιο του, και το Apple Watch αυτόματα ειδοποίησε τα επείγοντα περιστατικά.

Διαβάστε επίσης: iPhone Tip: Ανοίξτε απλά και γρήγορα ένα link στον Google Chrome

Η κόρη του Østvang είπε πως κατά πάσα πιθανότητα, εκείνος πήγε στο μπάνιο κατά τη νύχτα, αλλά λιποθύμησε και έπεσε στο πάτωμα. Κατά την πτώση, ο Østvang υπέστη 3 κατάγματα στο πρόσωπό του.

Η κόρη του αναφέρει “όλα θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολύ χειρότερα”, και αναρωτιόταν μαζί με τους συγγενείς “τι θα είχε συμβεί αν δεν φορούσε smart watch;”. Προσθέτει πως “από τη στιγμή που δεν έφερε μαζί του στην τουαλέτα το κινητό του τηλέφωνο, είναι απίθανο το πόσο γρήγορα έδρασε ο συναγερμός μέχρι να τον βρει η αστυνομία, κατά πάσα πιθανότητα του έσωσε τη ζωή από αυτή την πολύ σοβαρή πτώση”.

Επίσης, εκείνη ανέφερε πως ο Østvang ούτε είχε, ούτε σκεφτόταν ποτέ να αποκτήσει κάποια άλλη μορφή συναγερμού, σημειώνοντας έτσι πως έτυχε να φοράει το Apple Watch του, το οποίο είχε το συγκεκριμένο μηχανισμό για να ανιχνεύει την πτώση.

O συγκεκριμένος μηχανισμός έχει την ιδιότητα να καταγράφει την πτώση, και μετά να ρωτά τον χρήστη εάν αυτός είναι εντάξει. Εάν δεν ανιχνευθεί κάποια απόκριση για το επόμενο 1 λεπτό, θα καλέσει αυτόματα τις αρχές έκτακτης ανάγκης, και θα μοιραστεί την ακριβή τοποθεσία σας για εκείνη τη στιγμή με αυτές. Αυτό ακριβώς φάνηκε να συμβαίνει και στην περίπτωση του Østvang.

Διαβάστε επίσης: Νέα οικογένεια smartphones Galaxy παρουσίασε η Samsung

Ένα παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και τον Οκτώβρη στη Σουηδία από έναν χρήστη, ο οποίος είχε ένα αντίστοιχο συμβάν, πέφτοντας στο πάτωμα μετά από έναν ξαφνικό τραυματισμό στην πλάτη του.

Ο συγκεκριμένος μηχανισμός εντοπισμού πτώσεως των Apple Watch ενεργοποιείται αυτόματα για τους χρήστες που είναι άνω των 65 ετών.

Σε περίπτωση που θέλετε να το ενεργοποιήσετε κι εσείς, ανατρέχετε στην εφαρμογή του Watch στο iPhone σας, επιλέγετε το “Emergency SOS”, και ενεργοποιείτε το slider του συγκεκριμένου μηχανισμού.