Όταν η Apple θέλει... μπορεί (να αυξήσει εύκολα τις πωλήσεις των iPhone)!

Όταν η Apple θέλει... μπορεί (να αυξήσει εύκολα τις πωλήσεις των iPhone)!
ired.gr

Για την ποιότητα των προϊόντων της Apple, δεν είχαμε ποτέ αμφιβολίες. Στις τιμές μας τα… χάλαγε λιγάκι η εταιρεία, καθώς όποτε περιμέναμε (και περιμένουμε) μειώσεις στα νέα της λανσαρίσματα, εκείνη φρόντιζε να τις αυξάνει.

Διαβάστε επίσης: Ποιο παλιό iPhone κυκλοφόρησε ξανά στην αγορά η Apple (κι έγινε ανάρπαστο);

Κι αν τα προηγούμενα χρόνια, αυτή η πολιτική δεν είχε αρνητικές επιρροές στις πωλήσεις, ειδικά των iPhone, φέτος η κατάσταση αντιστράφηκε. Οι ιδιαίτερα υψηλές πωλήσεις στα νέα iPhone (XR, XS και XS Max), απόρροια της ισχύος του δολαρίου έναντι του ξένου συναλλάγματος, επηρέασαν την πορεία των συγκεκριμένων συσκευών σε μεγάλες αγορές, όπως η Κίνα, που αποτελούν σημεία αναφοράς για την Apple. Με τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, να φανερώνουν αυτή ακριβώς την κάμψη στις πωλήσεις των διάσημων συσκευών, η Apple αποφάσισε να κινηθεί σε διάφορες αγορές του κόσμου, λανσάροντας προσφορές και τα αποτελέσματα φάνηκαν σχετικά άμεσα, ιδιαίτερα στην αγορά της Κίνας!  

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχώρησε σε περικοπές τιμών iPhone XR, XS, XS Max και σε παλαιότερα μοντέλα μέσα στον Ιανουάριο, με το XR να παρουσιάζει τις μεγαλύτερες εκπτώσεις.

Λίγο μετά την εφαρμογή των περικοπών αυτών, οι προμηθευτές άρχισαν να προσφέρουν διάφορα μοντέλα iPhone σε χαμηλότερες τιμές. Το XR, για παράδειγμα, ήταν διαθέσιμο από την JD.com για 6.099 γουάν (899 δολάρια), ενώ το Suning, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα παρόμοιο με το Best Buy, άρχισε να πωλεί το iPhone XR για 6.199 γουάν (914 δολάρια). Οι τιμές αυτές είναι πιο προσιτές για τους Κινέζους καταναλωτές σε σχέση με το επίσημο site  της Apple στην Κίνα, όπου η συσκευή ξεκινά από τα 6.499 γιουάν (958 δολάρια).

Σύμφωνα με τον Τύπο της Κίνας και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε το μεγάλο ηλεκτρονικό κατάστημα της Alibaba,  οι πωλήσεις iPhone στην περιοχή αυξήθηκαν κατά 76% από τις 13 Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος του μήνα! Μάλιστα, τα μοντέλα που «τράβηξαν» στο κάρο σε αυτή την περίοδο, ήταν τα iPhone 8, 8 Plus και XR, τα οποία επέτρεψαν στις συνολικές πωλήσεις της Apple να δουν αύξηση 83% στο ίδιο διάστημα!

Διαβάστε επίσης: Ενοχλητικό, σε κάποιες περιπτώσεις, το εικονίδιο φακού στα νέα iPhone

Η Apple ξεκίνησε να ρίχνει τις τιμές, αφού είδε τις πωλήσεις στα iPhone να μειώνονται σημαντικά στην Κίνα κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριμήνου του 2018. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η εταιρεία «τρέχει» σε διάφορα σημεία του κόσμου (δυστυχώς, όχι και στην Ελλάδα) πρόγραμμα ανταλλαγών παλαιών συσκευών iPhone με επιδότηση για την αγορά ενός από τα iPhone XR, XS ή XS Max, σε μια ιδιαίτερα συμφέρουσα κίνηση για όποιον σκεφτόταν να προχωρήσει σε αναβάθμιση συσκευής, αλλά δεν το τολμούσε, καθώς με τα συγκεκριμένα δεδομένα, μπορεί για παράδειγμα να παραχωρήσει ένα iPhone 6s και να πάρει σαν αντάλλαγμα ένα ποσό 200 δολαρίων (κοντά στα 180 ευρώ) για την αγορά ενός νέου iPhone.