Προ των πυλών η εποχή των αναδιπλούμενων smartphones!

Προ των πυλών η εποχή των αναδιπλούμενων smartphones!
ired.gr

Το πεδίο των αναδιπλούμενων smartphones είναι αυτό στο οποίο ετοιμάζονται να μπουν οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, με αρκετές επίσημες παρουσιάσεις να αναμένονται μέσα στο προσεχές διάστημα. Ίσως και μέσα στο Φεβρουάριο.

Διαβάστε επίσης: Το δικό της αναδιπλούμενο smartphone διέρρευσε η ίδια η Xiaomi!

Συγκεκριμένα, η Samsung έχει προγραμματίσει ένα μεγάλο event για τις 20 Φεβρουαρίου, στο οποίο θα παρουσιάσει νέες συσκευές. Ανάμεσά τους, θα είναι η “οικογένεια” των πολυαναμενόμενων Galaxy S10, ενώ δεν αποκλείεται να αποκαλύψει και το πρώτο της αναδιπλούμενο κινητό τηλέφωνο (Galaxy Fold ή κάποιο παρεμφερές όνομα).

Η συγκεκριμένη εκτίμηση ενισχύθηκε αρκετά τις τελευταίες ώρες, εξαιτίας ενός video που διέρρευσε από τη Samsung Vietnam (και το οποίο αποσύρθηκε λίγη ώρα μετά) και παρουσίασε ένα  αριθμό μελλοντικών συσκευών. Ανάμεσά τους, βρισκόταν και μια αναδιπλούμενη συσκευή και όσοι πρόλαβαν να το δουν, αναρωτήθηκαν: είναι, απλά, ένα concept της εταιρείας ή το πρώτο κινητό με αναδιπλούμενη οθόνη που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η Samsung;

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία είχε παρουσιάσει τον περσινό Νοέμβριο, σε ένα συνέδριο προγραμματιστών, το δικό της concept αναδιπλούμενου κινητού τηλεφώνου, το οποίο περιελάμβανε οθόνη 7,3 ιντσών με ανάλυση 1536 x 2152, ενώ οι διαστάσεις μετά την αναδίπλωση γίνονταν 4,58 ίντσες με ανάλυση 840 x 1960.

Ετοιμάζεται και η Huawei

Πέρα από τη Samsung όμως, έτοιμη να μπει δυναμικά στο “παιχνίδι” είναι και η Huawei. Η κινέζικη εταιρεία επιβεβαίωσε με τον τρόπο της πριν μερικές ημέρες πως θα αποκαλύψει το δικό της αναδιπλούμενο smartphone στις 24 Φεβρουαρίου, στη Mobile World Congress της Βαρκελώνης και ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τη θέση αυτή, με την επίσημη αφίσα που κυκλοφόρησε στο Twitter, με την οποία προαναγγέλει την παρουσία της στη μεγάλη τεχνολογική έκθεση.

Η συγκεκριμένη εικόνα δείχνει μια συσκευή που διπλώνει προς τα έξω (σε αντίθεση με το concept της Samsung που δίπλωνε προς τα μέσα, σαν notebook) και περιμένουμε να δούμε, από τις επίσημες παρουσιάσεις, αν η συσκευή αυτή θα τεθεί σύντομα σε κυκλοφορία ή θα χρειαστούν ακόμα κάποιοι μήνες για να τεθεί σε μαζική παραγωγή και κυκλοφορία.   

Διαβάστε επίσης: Έρχεται αναδιπλούμενο gaming smartphone από τη Samsung;