iOS 13: Αφήνει εκτός υποστήριξης παλαιότερα iPhone και iPad;

iOS 13: Αφήνει εκτός υποστήριξης παλαιότερα iPhone και iPad;
ired.gr

Σας γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο για την προετοιμασία του νέου update του iOS, του iOS 13, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο φθινόπωρο του 2019, πιθανότατα μαζί με τα νέα iPhone και το οποίο θα διαθέτει χαρακτηριστικά, όπως το Dark Mode.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται το Dark Mode με το νέο μεγάλο update του iOS

Λίγες ώρες μετά, ένα δημοσίευμα στην ιστοσελίδα Verifier, ήρθε να “ταράξει” κάπως τους κατόχους παλαιότερων iPhone, καθώς ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως το επερχόμενο update δεν θα προσφέρει υποστήριξη σε αρκετές προηγούμενες συσκευές. Συγκεκριμένα, το site ανέφερε αρχικά πως το iOS 13 δεν θα είναι διαθέσιμο στα iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s και iPhone 6s Plus, συσκευές που είναι αρκετά δημοφιλείς, οι περισσότερες εξ αυτών χρησιμοποιούνται ακόμα ευρέως και είναι πλήρως συμβατές με το iOS 12 και τις αναβαθμίσεις του. Αργότερα, πάντως, ανανέωσε τη λίστα του, αναφέροντας πως οι περιπτώσεις των iPhone 6s, iPhone 6s Plus και iPhone SE παραμένουν “υπό αμφισβήτηση”.

Ωστόσο, το Verifier δεν σταματά εκεί: αναφέρει επίσης πως η Apple θα αποσύρει την υποστήριξή της για τα iPad mini 2, iPad mini 3, iPad Air, iPad Air 2 και, πιθανόν, για το iPad mini 4. Στην αρχική λίστα, βρισκόταν και το iPod touch 6ης γενιάς, το οποίο δεν θα είναι, επίσης, συμβατό με το iOS 13.

Αν η Apple προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, προφανώς και θα είναι άνευ προηγουμένου, καθώς συνηθίζει να παρέχει υποστήριξη στις συσκευές της για όσο μεγαλύτερο διάστημα μπορεί. Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, πως το iOS 12 είναι συμβατό με τα iPhone 5s και τα νεότερα από αυτό, με τα iPad mini 2 και τα μεταγενέστερά του, καθώς και με τα iPad Air και τα νεότερά του. Πέρα από την  απόσυρση της υποστήριξης λειτουργικού για όλα τα iPhone μέχρι και το iPhone 7, το Verifier αναφέρει επίσης πως το iOS 13 δεν θα προσφέρει όλα του τα χαρακτηριστικά ακόμα και σε νεότερα μοντέλα, σε μια κίνηση που μπορεί να έχει σαν στόχο να οδηγήσει τους χρήστες σε αναβάθμιση των συσκευών τους.

Διαβάστε επίσης: Κυκλοφόρησε το νέο update του iOS - Ποιες είναι οι διορθώσεις

Για την ιστορία και για την ακρίβεια των παραπάνω πληροφοριών, ας αναφέρουμε πως το Verifier είχε αποκαλύψει το 2017 πως η Apple θα έφερνε το Group FaceTime με το iOS 11, ωστόσο εκείνο, ήρθε τελικά τον επόμενο χρόνο, με το iOS 12.1. Κατά συνέπεια, κρατήστε μικρό καλάθι…