Η Sony μπορεί να παρουσιάσει το smartphone με τον μεγαλύτερο αισθητήρα κάμερας!

Η Sony μπορεί να παρουσιάσει το smartphone με τον μεγαλύτερο αισθητήρα κάμερας!
ired.gr

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν διάφορες διαρροές και πληροφορίες για το νέο flagship smartphone που ετοιμάζει η Sony, το Xperia XZ4.  Η πιο ενδιαφέρουσα “έσκασε” πριν μερικές ώρες και αφορά στον αισθητήρα της κάμερας, ο οποίος αναμένεται να είναι ο μεγαλύτερος από κάθε άλλον που κυκλοφορεί σε smartphone σήμερα… στα 52 megapixels!

Διαβάστε επίσης: Τα smartphones με τις καλύτερες selfie κάμερες σύμφωνα με τη DxOMark

Μέχρι σήμερα, την κάμερα με την υψηλότερη ανάλυση διέθετε το Honor View 20, στα 48 MP, ωστόσο τώρα, αν επαληθευτούν οι διαρροές, τότε η συσκευή της Honor θα χάσει τα πρωτεία σε αυτό το κομμάτι. Πριν συνεχίσουμε, πρέπει να αναφέρουμε ότι και ο αισθητήρας του View 20 φέρει την τεχνολογική υπογραφή της Sony.

Κατά τα λοιπά, το σύστημα κάμερας του Sony Xperia XZ4 θα αποτελείται από τρεις φακούς: έναν τηλεφακό 16MP με διαφράγμα f/2,6, έναν μεσαίο φακό ανάλυσης 52MP με f/1.6, ενώ ο τελευταίος φακός του πλαισίου θα αποτελείται από έναν αισθητήρα ToF 0.3MP με f/1.4.

Σύμφωνα με όσα έχουν κυκλοφορήσει, ο αισθητήρας των 52MP θα λειτουργεί με τη λήψη 4 διαφορετικών φωτογραφιών των 13MP, τις οποίες στη συνέχεια θα συνδυάζει σε μία. Αυτή ακριβώς είναι η διαδικασία που ακολουθούν τα smartphones για τη λήψη μιας “υπολογιστικής φωτογραφίας” και κυρίως αυτά που κατασκευάζονται από Κινέζικους τεχνολογικούς κολοσσούς.  

Πέρα από τα χαρακτηριστικά του συστήματος κάμερας του επερχόμενου Xperia XZ4, τα οποία κυκλοφόρησαν σε ασιατικά τεχνολογικά μέσα, άλλες πληροφορίες θέλουν τη συσκευή να ενσωματώνει μια οθόνη QHD 6,5 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 21:9, μνήμη RAM 6 GB, αποθηκευτικό χώρο 128 GB και μπαταρία χωρητικότητας 4.400 mAh. Όλα αυτά θα πλαισιώνουν τον νέο επεξεργαστή της Qualcomm, Snapdragon 855.

Διαβάστε επίσης: Νέα οικογένεια smartphones Galaxy παρουσίασε η Samsung

Πλέον, η προσοχή όλων στρέφεται στο επερχόμενο Mobile World Congress της Βαρκελώνης, εκεί που η Sony θα παρουσιάσει νέες συσκευές και, πιθανότατα, το Xperia XZ4 με τα χαρακτηριστικά του. Ωστόσο, ακόμα κι αν η συσκευή αποκαλυφθεί στη μεγάλη τεχνολογική έκθεση, οι πληροφορίες δεν τη θέλουν να τίθεται προς πώληση στην αγορά πριν το καλοκαίρι…