Ενοχλητικό, σε κάποιες περιπτώσεις, το εικονίδιο φακού στα νέα iPhone

Ενοχλητικό, σε κάποιες περιπτώσεις, το εικονίδιο φακού στα νέα iPhone
ired.gr

Η τοποθέτηση του εικονιδίου της εφαρμογής του φακού στην οθόνη κλειδώματος του iPhone X και των μεταγενέστερων iPhone, ήταν μια κίνηση με… καλές προθέσεις από την Apple, καθώς ήθελε να διευκολύνει τους χρήστες στην εξασφάλιση επαρκούς φωτισμού, αν βρίσκονταν ξαφνικά σε συνθήκες σκότους.

Διαβάστε επίσης: Ποιο νέο χαρακτηριστικό μπορούν να έχουν τα ανανεωμένα AirPods

Ο φακός αποτελεί, γενικά, μια ιδιαίτερα χρήσιμη εφαρμογή σε κάθε smartphone, ωστόσο υπάρχουν φορές που μπορεί να είναι και… ενοχλητική, χωρίς μάλιστα να έχει επιδιώξει ο κάτοχος της συσκευής να τη χρησιμοποιήσει. Κάτι τέτοιο έχει συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου κάτοχοι iPhone X, iPhone XR, iPhone XS και XS Max ανακάλυψαν πως το φλας της συσκευής τους είναι αναμμένο, χωρίς να έχουν πατήσει κάτι εκείνοι και, φυσικά, όταν το διαπίστωσαν (με δεδομένο πως δεν έγινε αμέσως αλλά έπειτα από κάποια ώρα), η μπαταρία της συσκευής είχε ήδη αδειάσει.

Ήδη, περί τους 500 χρήστες iPhone έχουν ενημερώσει την Apple για το “πρόβλημα”, ζητώντας από την εταιρεία να τους ενημερώσει για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αφαιρέσουν μόνιμα το εικονίδιο από την οθόνη κλειδώματος.

Φυσικά, το θέμα αφορά τους κατόχους των συσκευών που αναφέραμε, καθώς τα προηγούμενα μοντέλα δεν έχουν εικονίδιο φακού στην κεντρική οθόνη ή την οθόνη κλειδώματος (βρίσκεται στο Κέντρο Ελέγχου). Στις νέες συσκευές, το εικονίδιο βρίσκεται στο αριστερό κάτω μέρος της οθόνης (δεξιά βρίσκεται εικονίδιο για την κάμερα) και ενεργοποιεί το φλας με λίγη περισσότερη πίεση από τη φυσιολογική. Η θέση που είναι τοποθετημένο το εικονίδιο είναι εύκολα προσβάσιμη, ακόμα κι αν ο χρήστης έχει τη συσκευή μέσα σε μια τσέπη ή κάποια τσάντα και μπορεί, κατά λάθος, να θέσει σε λειτουργία την εφαρμογή με ενοχλητικά, κάποιες φορές, αποτελέσματα.

Το δεδομένο, για την ώρα, είναι πως δεν υπάρχει τρόπος να αφαιρεθεί η εφαρμογή του φακού από το συγκεκριμένο εικονίδιο και το μόνο που μπορείτε να κάνετε, αν ανακαλύψετε έγκαιρα πως ο φακός είναι ενεργοποιημένος (και δεν έχει “φάει” τη μπαταρία) είναι να τον κλείσετε για να εξοικονομήσετε ενέργεια. Πώς;

Διαβάστε επίσης: Υπεύθυνο για... λαθραίες ακροάσεις το FaceTime στο iPhone!

Αν έχετε σύνδεση στο internet και γνωρίζετε αγγλικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Siri και να δώσετε την εντολή “Turn off the flashlight” ή “Turn off the torch” και θα δείτε το φλας να τίθεται εκτός λειτουργίας.

Αν δεν έχετε σύνδεση στο Internet, μπορείτε πάλι να πατήσετε πάνω στο εικονίδιο του φακού, για να τον κλείσετε (το πιο απλό) ή να σύρετε ελαφρά την οθόνη κλειδώματος προς τα αριστερά. Ένα μισό σύρσιμο θα είναι αρκετό, καθώς αν… ξεφύγετε, θα ενεργοποιήσετε την κάμερα!