Έρχεται αναδιπλούμενο gaming smartphone από τη Samsung;

Έρχεται αναδιπλούμενο gaming smartphone από τη Samsung;
ired.gr

Δεν είναι μυστικό, πλέον, πως η Samsung θα παρουσιάσει αργότερα μέσα στη χρονιά το πρώτο της αναδιπλούμενο smartphone (πιθανότατα, αυτό θα γίνει στο event του Σαν Φρανσίσκο, στις 20 Φεβρουαρίου, όταν θα  γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Samsung Galaxy S10).

Το νέο στοιχείο που προέκυψε τις τελευταίες ώρες, θέλει τη νοτιοκορεάτικη εταιρεία να έχει στα σκαριά, κάποια στιγμή στο μέλλον και μια αναδιπλούμενη συσκευή (smartphone ή tablet), η οποία θα δημιουργηθεί για gaming σκοπούς. Και αυτή η εκτίμηση δεν είναι τυχαία ή αυθαίρετη, αλλά βασίζεται στη σχετική “σχεδιαστική πατέντα” που εξασφάλισε η Samsung τις προηγούμενες ημέρες από τις αρμόδιες Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών.    

Διαβάστε επίσης: Έρχονται τα smartphones με εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 1 TB!

Στη φετινή τεχνολογική έκθεση CES του Λας Βέγκας, η AMD εξέπληξε το κοινό με την είδηση πως συνεργάζεται μαζί με το Project Stream της Google, για την ανάπτυξη μιας online gaming υπηρεσίας, που θα προσφέρει ποιότητα 1080p. Η απόλαυση της υπηρεσίας αυτής θα είναι μεγαλύτερη και πιο πλήρης για έναν χρήστη, αν έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει μια mobile συσκευή με μεγάλη οθόνη (που θα αναδιπλώνεται, για να μπορεί να τη μεταφέρει μαζί του, όταν δεν θα παίζει).

Προφανώς, η Samsung είχε όλα αυτά τα πράγματα στο μυαλό της για κάποιο καιρό, καθώς η αίτηση για την πατέντα που σας αναφέραμε, είχε κατατεθεί από τις αρχές του 2017 στη Νότια Κορέα και στα τέλη του ίδιου έτους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες δημοσιεύτηκε επίσημα από το αρμόδιο γραφείο των ΗΠΑ με την ονομασία “Display Device”. Φυσικά, οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται στην πατέντα είναι… μηδαμινές και έτσι μονάχα εικασίες μπορούν να γίνουν για το πραγματικό σχέδιο της συσκευής. Ωστόσο, η σκέψη και μόνο πως η Samsung μπορεί να παρουσιάσει κάποια στιγμή (και, μάλλον, όχι πολύ αργά) μια τέτοια συσκευή, εξιτάρει τους gamers.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται από τη Huawei το πρώτο 5G αναδιπλούμενο smartphone!

Η τάση των gaming smartphones έχει αρχίσει να αναπτύσσεται και να κερδίζει έδαφος τον τελευταίο χρόνο, με τις Xiaomi (Black Shark) και Asus (ROG Phone) να παρουσιάζουν τις ιδιαίτερες προτάσεις τους. Αν ακολουθήσουν κι άλλοι παίκτες (και δη η Samsung), τότε θεωρείται δεδομένο πως θα μιλάμε βάσιμα για μια νέα κατηγορία συσκευών, που θα προσφέρει πρόσθετο χώρο στις τεχνολογικές εταιρείες για να ανταγωνιστούν…