Έρχεται το Dark Mode με το νέο μεγάλο update του iOS

Έρχεται το Dark Mode με το νέο μεγάλο update του iOS
ired.gr

Είστε μεταξύ αυτών που περιμένουν από την Apple, κάποια στιγμή, να παρουσιάσει το dark mode σε iPhone και iPad, μέσα σε κάποιο από τα updates λογισμικού; Αν ναι, τότε μάλλον δεν θα περιμένετε για πολύ ακόμα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως το dark mode θα κάνει την εμφάνισή του στα χαρακτηριστικά της νέας μεγάλης αναβάθμισης του iOS (13), η οποία αναμένεται το προσεχές φθινόπωρο.

Επιπρόσθετα, το iOS 13 θα παρουσιάσει σημαντικές βελτιώσεις στο περιβάλλον εργασίας του iPad, προσφέροντας διευκόλυνση στον χρήστη που αρέσκεται σε multitasking.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται και η αναβάθμιση iOS 12.2 - Κυκλοφόρησε η πρώτη beta

Αν, λοιπόν, η Apple παρουσιάσει τελικά το dark mode σε iPhone και iPad, τότε θα καταστήσει λιγότερο κουραστική τη θέση της οθόνης για μεγάλες χρονικές περιόδους, ενώ οι εκτιμήσεις των ειδικών αναφέρουν πως θα βελτιώσει και τη διάρκεια ζωής των μπαταριών στα μοντέλα iPhone που έχουν OLED οθόνες (iPhone X, iPhone XS και iPhone XS Max, ενώ υπάρχει η αίσθηση πως η Apple θα καθιερώσει την τεχνολογία OLED στο σύνολο των μοντέλων της από το 2020 και μετά), καθώς τα πιο σκοτεινά χρώματα απαιτούν λιγότερη κατανάλωση ενέργειας σε αυτό τον τύπο οθόνης.

Πέρα από το αναμενόμενο για πολλούς, dark mode, το iOS 13 αναμένεται να φέρει επιπρόσθετες αλλαγές για τους ιδιοκτήτες των iPad. Συγκεκριμένα, θα περιλαμβάνει ανασχεδιασμό της κεντρικής οθόνης της ταμπλέτας, καθώς η τρέχουσα έκδοση έχει λάβει αρνητικές κριτικές, λόγω της αδυναμίας λειτουργικής αξιοποίησης του διαθέσιμου χώρου (θεωρείται πως τα εικονίδια φακέλων και εφαρμογών έχουν γύρω τους μεγάλα και αναξιοποίητα κενά).

Ακόμη, το iOS 13 μπορεί να επιτρέψει στις εφαρμογές, που λειτουργούν στο iPad, να εκτείνονται σε πολλαπλά παράθυρα, στο μοντέλο του Safari, ο οποίος έχει ήδη τη δυνατότητα να παρουσιάσει διαφορετικές ιστοσελίδες, τη μια δίπλα στην άλλη.  

Διαβάστε επίσης: Υπεύθυνο για... λαθραίες ακροάσεις το FaceTime στο iPhone!

Όλα τα παραπάνω ακούγονται ενδιαφέροντα και έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούν “κλίμα” ενόψει του λανσαρίσματος του iOS 13, ενώ πάντα περιμένουμε και κάποια “έκπληξη” από την Apple.