Υπεύθυνο για... λαθραίες ακροάσεις το FaceTime στο iPhone!

Υπεύθυνο για... λαθραίες ακροάσεις το FaceTime στο iPhone!
ired.gr

Την ύπαρξη ενός σφάλματος στο λογισμικό της εφαρμογής FaceTime, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη που καλεί, να ακούσει ή ακόμα και να… δει τον συνομιλητή του, πριν ο τελευταίος απαντήσει στην κλήση, παραδέχτηκε η ίδια η Apple!  

Η τεχνολογική εταιρεία ανέφερε πως κινήθηκε άμεσα και ετοίμασε μια διόρθωση για το αναφερόμενο πρόβλημα, την οποία θα προωθήσει, μέσω ενημέρωσης ασφαλείας του λογισμικού, μέσα στις επόμενες ημέρες. Σε πρώτη φάση, πάντως, η Apple φέρεται να έχει απενεργοποιήσει τους servers που απαιτούνται για την υποστήριξη της λειτουργίας των  ομαδικών κλήσεων μέσω του FaceTime (Group FaceTime).

Διαβάστε επίσης: Τα ζητήματα ασφαλείας που αντιμετώπισε η Apple στα νέα updates iOS και macOS

Το κενό ασφαλείας στο FaceTime προκύπτει όταν και οι δύο χρήστες iPhone χρησιμοποιούν την έκδοση 12.1 ή νεότερη του iOS. Για να ενεργοποιηθεί η… λαθραία ακρόαση του συνομιλητή, πρέπει ο ένας χρήστης να προχωρήσει στην κλήση κάποιου και στη συνέχεια να προσθέσει τον εαυτό του μέσα στη συνομιλία, επιχειρώντας να δημιουργήσει μια ομαδική κλήση. Με τον τρόπο αυτό, θα ξεκινήσει, προφανώς, η συνομιλία ανάμεσα στον χρήστη που έχει ξεκινήσει την κλήση και στον… εαυτό του, ενώ θα ακούγεται ήδη ήχος και από τον έτερο συνομιλητή που έχει κληθεί, ακόμα κι αν δεν έχει κάνει αποδεκτή την κλήση!

Η διαδικασία αυτή μπορεί να τερματιστεί μονάχα αν ο υποψήφιος συνομιλητής δεν αποκριθεί αρκετές φορές στην κλήση που θα λάβει. Πέρα από την ακρόαση όμως, αν το iPhone είναι ενεργό και όχι κλειδωμένο, τότε η συσκευή μπορεί να ξεκινήσει και τη μετάδοση βίντεο! Όλα στη φόρα, εν αγνοία σας δηλαδή!  

Το πρόβλημα σήκωσε «θόρυβο» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ σε μια από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις, ο επικεφαλής του Twitter, Jack Dorsey, πρότεινε να απενεργοποιηθεί πλήρως η λειτουργία του FaceTime, μέσα από τα Settings του iPhone.

Η Apple απάντησε με τον τρόπο που σας αναφέραμε παραπάνω και πλέον, περιμένουμε να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα διορθωθεί το πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: Κυκλοφόρησε το νέο update του iOS - Ποιες είναι οι διορθώσεις

Πώς θα γλιτώσετε εύκολα από πιθανή ταλαιπωρία

Αν δεν θέλετε να περιμένετε την Apple να δώσει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, μπορείτε πολύ εύκολα να απενεργοποιήσετε το FaceTime από το iPhone σας και να το ενεργοποιήσετε εκ νέου, όταν αυτό κριθεί σκόπιμο. Μπορείτε απλά να πάτε στις Ρυθμίσεις, να κάνετε scroll down μέχρι να βρείτε το FaceTime, να κλικάρετε επάνω του και στην επόμενη σελίδα να απενεργοποιήσετε την επιλογή “FaceTime” που βρίσκεται στην κορυφή.

Από εκεί και πέρα, αν κάποιος γνωστός ή φίλος θέλει να σας κάνει μια κλήση μέσω FaceTime, μπορεί να σας στείλει μια ενημέρωση (μέσω iMessage για παράδειγμα), ώστε να ενεργοποιήσετε εκ νέου την εφαρμογή και να συνεχίσετε...