Η Samsung αλλάζει όνομα στο Galaxy A8s και το κάνει... παγκόσμιο!

Η Samsung αλλάζει όνομα στο Galaxy A8s και το κάνει... παγκόσμιο!
ired.gr

Η Samsung αφουγκράστηκε τη μεγάλη ζήτηση για το νέο smartphone Galaxy A8s, το οποίο αρχικά επρόκειτο να κυκλοφορήσει μονάχα στην αγορά της Κίνας και στη συνέχεια, στις 28 Ιανουαρίου στη Νότια Κορέα και αποφάσισε να το κάνει… παγκόσμιο.

Συγκεκριμένα, η τεχνολογική εταιρεία θα προχωρήσει σε μετονομασία της συσκευής, από Galaxy A8s σε Galaxy A9 Pro και ως τέτοια, θα την κυκλοφορήσει και στις υπόλοιπες αγορές ανά την υφήλιο.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται από τη Huawei το πρώτο 5G αναδιπλούμενο smartphone!

Το Galaxy A9 Pro αποτελεί το πρώτο smartphone της κορεάτικης εταιρείας με τεχνολογία οθόνης Infiniti-O, η οποία καταργεί η εγκοπή στο πάνω μέρος της οθόνης (εκεί, δηλαδή, που φιλοξενούνταν η selfie κάμερα σε προηγούμενα μοντέλα) και έχει δώσει τη θέση της σε μια μικρή τρύπα, κάτω από την οθόνη, κάτω από την οποία βρίσκεται το σύστημα της κάμερας.

Σε ότι αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές της συσκευής, το A9 Pro, με εξαίρεση το όνομα, δεν έχει διαφορές από το Galaxy A8s. Δηλαδή φέρει οθόνη 6,4 ιντσών, επεξεργαστή Snapdragon 710, μνήμη RAM 6GB, και αποθηκευτικό χώρο 128 ή 256GB.

Στην πλάτη της συσκευής, υπάρχει ενσωματωμένη κάμερα με τρεις φακούς, που θα αποτελείται από έναν κύριο φακό 24MP με μεγάλο διάφραγμα f/1,7, συνοδευόμενο από έναν 10MP τηλεφακό και έναν τρίτο 5MP που θα χρησιμοποιείται για τη λήψη πληροφοριών βάθους.

Διαβάστε επίσης: Είστε έτοιμοι για ένα smartphone χωρίς κουμπιά, οπές, πλήκτρα και θύρες;

Η συσκευή συγκαταλέγεται στη μεσαία κατηγορία smartphones και κατά συνέπεια δεν θα διαθέτει σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος στην οθόνη της, ωστόσο θα διαθέτει έναν συμβατικό δακτυλικό αισθητήρα στο πίσω μέρος της. Από πλευράς λειτουργικού συστήματος, το Galaxy A9 Pro “τρέχει” με Android Oreo. Η τιμή του, όταν θα κυκλοφορήσει αρχικά στη Νότια Κορέα, θα φτάνει ως τα 540 δολάρια, ενώ θα υπάρξουν τροποποιήσεις ανάλογα με τα φορολογικά καθεστώτα της κάθε χώρας στην οποία θα λανσαριστεί.