Έρχεται από τη Huawei το πρώτο 5G αναδιπλούμενο smartphone!

Έρχεται από τη Huawei το πρώτο 5G αναδιπλούμενο smartphone!
ired.gr

Η Xiaomi μας παρουσίασε τις πρώτες ημέρες, μέσα από video, τη δική της έκδοση αναδιπλούμενου τηλεφώνου, ωστόσο η Huawei δείχνει έτοιμη να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, καθώς έχει προετοιμάσει τον κόσμο και τον Τύπο για την live παρουσίαση ενός 5G αναδιπλούμενου smartphone, κατά τη διάρκεια της επερχόμενης τεχνολογικής έκθεσης Mobile World Congress στη Βαρκελώνη (25 - 28 Φεβρουαρίου).

Διαβάστε επίσης: Το δικό της αναδιπλούμενο smartphone διέρρευσε η ίδια η Xiaomi!

Κι αυτό θα είναι το πρώτο smartphone στον κόσμο που θα συνδυάζει τόσο την τεχνολογία 5G όσο και την αναδίπλωση, εκτός κι αν κάποιος από τους ανταγωνιστές, όπως η Samsung για παράδειγμα, κρύβει κάποια έκπληξη και παρουσιάσει νωρίτερα τη δική της έκδοση. Από την Apple δεν περιμένουμε σίγουρα κάτι, καθώς οι μόνες πληροφορίες που υπάρχουν, συνδέουν την εταιρεία μονάχα με την τεχνολογία 5G, η οποία θα ενσωματωθεί στα iPhone από το 2020 και μετά.

Επιστρέφοντας στη Huawei τώρα, το 5G αναδιπλούμενο smartphone που αναμένεται να παρουσιάσει, θα χρησιμοποιεί επεξεργαστή Kirin 980 (τον ίδιο έχουν και τα Mate 20 Pro και Honor View 20), ενώ σύμφωνα με όσα κοινοποίησε η κινέζικη εταιρεία, στη Βαρκελώνη θα παρουσιάσει περισσότερα του ενός 5G smartphones.

Η Huawei πάντως, έχει μπει στο “παιχνίδι” της “αναδίπλωσης” από το καλοκαίρι του 2018, όταν κυκλοφόρησαν οι πρώτες πληροφορίες περί ανάπτυξης ενός αναδιπλούμενου τηλεφώνου, ενώ η σύνδεσή της με τη 5G τεχνολογία αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους.    

Διαβάστε επίσης: Πρόβλημα με την αποθήκευση φωτογραφιών μέσω Twitter σε συσκευές Huawei

Αξίζει να σημειώσουμε πως η νέα αναδιπλούμενη 5G συσκευή της Huawei μπορεί να κυκλοφορήσει σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά όχι στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω της απαγόρευσης που έχει επιβληθεί στα προϊόντα της από την κυβέρνηση Τραμπ.

Όσο για την τιμή της, δεν έχει διαρρεύσει η παραμικρή λεπτομέρεια, ωστόσο αν κρίνουμε από δημοσιεύματα που θέλουν το αναδιπλούμενο smartphone που θα παρουσιάσει η Samsung να κυκλοφορεί με τιμή λιανικής κοντά στα 1.700 δολάρια, τότε και η αντίστοιχη της Huawei αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα…