Σύντομα η Apple θα κατασκευάζει δικές της μπαταρίες για τα iPhone...

Σύντομα η Apple θα κατασκευάζει δικές της μπαταρίες για τα iPhone...
ired.gr

Άλλη μια κίνηση, την πιο σημαντική μέχρι σήμερα, έκανε η Apple στο πλαίσιο της επιθυμίας της να προχωρήσει περισσότερο στην παραγωγή δικών της εξαρτημάτων για τις συσκευές της, χωρίς να εξαρτάται από άλλες, τρίτες εταιρείες.

Αυτή τη φορά, η κίνηση έχει να κάνει με το τμήμα μπαταριών και φανερώνει πως η εταιρεία από το Κουπερτίνο θέλει να προχωρήσει με γοργά βήματα στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των δικών της μπαταριών.

Διαβάστε επίσης: Πόσο μακριά βρίσκεται η Apple από την παραγωγή δικού της modem;

Συγκεκριμένα, προχώρησε στην “αρπαγή” του υπεύθυνου μπαταριών και άλλων υλικών της Samsung, Soonho Ahn και τον κατέστησε παγκόσμιο επικεφαλής στο δικό της τμήμα ανάπτυξης μπαταριών. Μάλιστα, το γεγονός πως ο Ahn έχει ήδη ξεκινήσει να εργάζεται στην Apple από τον Δεκέμβριο του 2018, δείχνει πως είναι πολύ πιθανό πλέον, οι μπαταρίες στα επόμενα iPhone και iPad να είναι “Made by Apple”.

Ο Ahn δεν είναι και τόσο… ξένος στην Apple, καθώς η θυγατρική της Samsung στην οποία εργαζόταν, η Samsung SDI, ήταν εκείνη που είχε αναλάβει την παροχή μπαταριών για της χρήση σε iPads και MacBooks εδώ και κάποια χρόνια.

Στο μεταξύ, η “οχύρωση” του τμήματος ανάπτυξης μπαταριών, ακολουθεί προηγούμενες αναφορές που ήθελαν την Apple να εξετάζει την εύρεση φόρμουλας, ώστε να αγοράζει η ίδια κοβάλτιο, απευθείας από τα ανθρακωρυχεία. Το κοβάλτιο είναι ένα ανθεκτικό ορυκτό μετάλλευμα, που χρησιμοποιείται στην ανάπτυξη των κυκλωμάτων μπαταριών.  

Διαβάστε επίσης: Μικρά, καθημερινά tips για τη χρήση του iPhone σας

Επιπλέον, οι μπαταρίες αποτελούν ένα μόνο από τα εξαρτήματα που θέλει η ίδια η Apple να σχεδιάζει και να κατασκευάζει αυτόνομα, καθώς πληροφορίες μέσα στο 2018, την ήθελαν να προωθεί επίσης τις απαιτούμενες διαδικασίες για την παραγωγή δικών της modem, δικών της chips διαχείρισης ενέργειας, ενώ πηγές την ήθελαν να έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη των δικών της MicroLED οθονών για τις μελλοντικές της συσκεύες. Όπως και να έχει, η επιθυμία της να “ξεκολλήσει” από άλλες συνεργάτιδες εταιρείες για την προμήθεια εξαρτημάτων, είναι πλέον ξεκάθαρη…