Κράσαρε το WhatsApp σε iOS και Android συσκευές!

Κράσαρε το WhatsApp σε iOS και Android συσκευές!
ired.gr

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του περιορισμού που θέτει στους χρήστες του για την προώθηση μηνυμάτων σε άλλους χρήστες ή groups χρηστών, ώστε να περιορίσει τη διάδοση των fake news, το WhatsApp ήρθε αντιμέτωπο με πρόβλημα λειτουργίας σε παγκόσμια βάση.

Η πλατφόρμα online επικοινωνίας που ανήκει στο Facebook, βγήκε “off” σε αρκετά σημεία του κόσμου, τόσο για χρήστες iOS όσο και για χρήστες Android συσκευών, οι οποίοι διαπίστωσαν πως δεν μπορούσαν να συνδεθούν, έκαναν log-in μετά κόπων και βασάνων ή δεν μπορούσαν να στείλουν και να λάβουν μηνύματα.

Διαβάστε επίσης: Τι αλλάζει στην προώθηση μηνυμάτων στο WhatsApp

Τα αίτια για το “κρασάρισμα” του WhatsApp δεν έγιναν γνωστά, πάντως προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως παρουσιάστηκε λίγο μετά την ανακοίνωση περιορισμού προώθησης μηνυμάτων, που σας αναφέραμε παραπάνω.

Επιπλέον, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ο χάρτης που φανερώνει ποιες είναι οι περιοχές στις οποίες παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα, ενώ δεν έχουν υπάρξει κάποιες αναφορές για δυσλειτουργία της εφαρμογής στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως το WhatsApp έχει ιστορία που ξεπερνά τα δέκα χρόνια, ενώ το 2014 εξαγοράστηκε από το Facebook. Στις αρχές του 2018, η εταιρεία ανέφερε πως είχε περισσότερους από 1,5 δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως, ενώ μέσω της εφαρμογής ανταλλάσσονται περί τα 65 δισεκατομμύρια μηνύματα ανά ημέρα.